Milan 1-0 İnter

Milan (4-3-2-1): Abbiati; Zambrotta, Maldini, Kaladze, Jankulovski; Gattuso (Bonera dal 43' s.t.), Seedorf, Ambrosini; Kakà, Ronaldinho (Shevchenko dal 39' s.t.); Pato (Flamini dal 28' st). (Dida, Cardacio, Antonini, Emerson).
Inter (4-3-3): Julio Cesar; Maicon, Burdisso, Materazzi (Cruz dal 14' s. t.), Chivu; Vieira (Stankovic dal 35' s.t.), Cambiasso, Zanetti; Mancini (Adriano dal 14' st), Ibrahimovic, Quaresma. (Toldo, Cordoba, Rivas, Balotelli).
Mourinho ve Ancelotti'nin Şampiyonlar ligi kazanan iki Teknik adam olarak birbirlerine nazire yaparcasına yaptığı beyanatlar,İki takım taraftarı'nın derbiye bakışı,Milan başkanı Berlusconi'nin doğum günümde kazanmak istiyorum açıklamaları gibi dış etmenlerin ışığında sahne alan Derby Della Madonnina oyun temposu olarak seyir zevki yüksek her anı izlemeye değer görüntüler sergiledi. Ronaldinho Milan forması ile ilk golünü İnter ağlarına jeneriklik bir kafa ile bırakırken artık Milan'lı oldu !! İnter orta alanda Seedorf,Kaka,Ronaldinho üçlüsü ile kombineli oynayan Pato ile ayağa isabetli top yaparak İnter'in topa hakim olmasını ve koordineli atak geliştirmesini engelledi.Mourinho'nun ikinci devre ile birlikte Adriano ve Cruz'u oyuna sürmesi ile Inter, oyuna dengeyi getirdi. 77. dakikada Burdisso'nun ikinci sarı'dan 82'de ise maç boyu pato karşısında zorlanan ve genç Brezilya'lıyı adeta döverek kontrol etmeye uğraşan Materazzi atılınca Mourinho, İtalya’da ki ilk yenilgisini ezeli rakibinden alarak Serie A 'ya merhaba dedi. Sezon'a üst üste iki yenilgi ile başyana Milan kazanarak 9 puana yükselirken, 10 puanda kalan İnter'i yakalamış oldu.


Yorumlar