Unutulmaz Beş Frikik Golü

3 Haziran 1997 Fransa'nın organize ettiği Brezilya,İngiltere ve İtalya'nın katılımı ile düzenlene Touirnoi De France kapsamında oynanan Brezilya - Fransa hazırlık maçında R.Carlos'un Lizarazu'nun kafasının yanından falsolu geçiş yapıp Barthez'in koruduğu kalenin çatalına asılan fizik kurallarına aykırı golü hala hafızalarda ve jeneriklerde dün gibi tazeliğini korumakta.Bu gol R.Carlosun gole yakın -hucümcu efsane sol bek kavramına doğru çıktığı yolculuğun ilk ve en akılda kalan adımıdır.
5 Aralık 2006 .2006 yılında Şampiyonlar ligi şampiyonluğuna uzanan Barcelona Şampiyonlar ligi gruplarında Nou Campt'ta Alman Werder Bremen'i ağırlıyor. Rijkard önderliğindeki fırtına takımın o dönem en parlak yıldızı olan Ronaldinho sıçrayan barajın altından topu Bremen kalesine yolladığında Nou Camp yıkılıyor.

27 Haziran 1984. Avrupa futbol şampiyonası finali Stad Parc Des Prince dakikalar 57 ve ev sahibi Fransa için gelmeyen golün sıkıntısı had safhada.Platini alışılagelen mükemmel vuruşlarından birini yapmasa da İspanyol kaleci Arconada topu elinden kaçırıyor.İspanya bu gol sonrası adeta yıkıma uğrarken Fransa Bellone ile bir gol daha bularak şampiyonluğa uzanıyor.Golün sahibi Platini turnuvanın eniyi oyuncusu ve gol kralı olurken dönemsel yıldızlıktan futbol tarihinin unutulmaz yıldızları kategorisine geçiş yaparken Fransa'da halk kahramanı oluyor.6 Ekim 2001 .İngiltere Old Trafford'ta Yunanistan karşısında. Maçın uzatma anları oynanmakta ve İngiltere 1-2 mağlup. Bu skor İngilizlerin Dünya kupası hayallerini yok etmeye yeterli. Beckham kazanılan firikik'te topun ardına geçiyor ve muazzam bir vuruş ile Nikopolidis'i avlayarak İngiltere'nin Dünya kupası biletini Yunanistan'dan alıyor.Beckham attığı unutulmaz frikik ile 98'deki ''10 kahraman 1 aptal'' manşetlerini tarihe gömerken başarı ve başarısızlık arasındaki ince çizgiyi tekrar gözler önüne seriyor.

15 Mart 1989 .Galatasaray Mustafa Denizli önderliğinde Avrupa şampiyon kulüpler kupasında fırtınalar estiriyor.Çeyrek finalde rakip Monaco karşısında ilk maçta II.Lui'de Tanju'nun golü ile kazanılan 1-0'lık galibiyetin avantajına karşın Neuchatel maçında alınan ceza iki ekibi Köln'de karşı karşıya getirmiş. Fofana,Hataley gibi isimler Galatasaray'ı hırpalamakta .Dakikalar elli  Tanju'nun düşürülmesi ile kaleye 35 metre mesafede kazanılan frikikte Cevad Prekazi topun ardına geçmiş ,yüreği,bedeni,bakışları Fransız milli kaleci Ettori'nin koruduğu kaleye konuşlanmış. Prekazi meşin yuvarlağa kalbiyle vuruyor . Prekazi topu filelerle buluşturduğunda İlker Yasin ile birlikte hepimiz ağlamak istiyorduk.

Yorumlar

adozzi21 dedi ki…
bu 5 golden 2sini canlı olarak izlediğim için kendimi çok şanslı sayıyorum:)
liverpoolandkop dedi ki…
dostum yanlışın var Prekazi'nin golünde durum 0-0'dı Weah biz 1-0 öne geçtikten sonra atmıştı beraberlik golünü ..
ERKUT dedi ki…
Düzeltmen için teşekkür ederim .Tamamen hafızamda kalanlardan yazdığım için skorsal bir hata yapmışım.
liverpoolandkop dedi ki…
Rica ederim ..