2021 Gazi Koşusu

  

Real Runner , Gülüm Osman ,Anadolu Aslanı, Red Giant

 26 Haziran Cumartesi, 2400 metre çim pist üzerinde 95. Gazi Koşusu İstanbul Veliefendi Hipodromunda koşulacak. Koşu için 24 safkan kaydını yaptırdı. Black The Chain ve Vincitore isimli safkanlar yedek durumda. İlk 22 safkan arasından jokey deklaresi ve son kaydını yaptırmayan isim olursa bu iki safkan klasik koşuda start alma şansı bulacaklar.

 95. Gazi Koşusu , son altı sezondur jokey Ahmet Çelik idaresindeki safkanların kazandığı tarihi , kırılması güç, enteresan bir rekora ve çok daha meraklı bir bekleyişe sahip. Her sezon olduğu gibi üst düzey jokeylerin tercihleri, safkanların klasik koşuya gelene kadar geçtikleri yol haritaları, ortaya koydukları performans ve yarış karakterleri hakkında verdikleri donelerin ışığında öne çıkan , mercek altına alınan ve 95. Gazi Koşusu Şampiyonu olmaya muktedir  safkanların sergileyeceği performans  kadar jokey Ahmet Çelik rekoru geliştirebilecek mi ?  sorusu da öne çıkmakta.

 Klasik koşu öncesi 2 yaşlı dönemlerinden itibaren Açık Grup koşularda 6 kez rakip olan  Erkek Tay Deneme Koşusu galibi  Anadolu Aslanı , Kraliçe Elizabeth Koşusu ve  Karayel Koşusu galibi  Gülüm Osman ikilisi , Tendürek Koşusu  ve M.Akif Ersoy Koşusu  galibi Burgas,  Çaldıran Koşusu ve Kısrak Koşusu galibi İllüzyon , Sakarya Koşuşu ve Sait Akson Koşusu galibi Real Runner  koşuda ilk planda dikkat çeken safkanlar. 

 Bu safkanların dışında Sait Akson Koşusu, M. Akif Ersoy Koşusu gibi klasiklerde tabelada yer bulan Malkoçhan, Megaloman, Mamba Forever, Red Luck, Giant Dream gibi safkanlar ise koşu içinde gelişecek koşullara göre şanslı olabilecek yada fırsat yakalarsa affetmeyecek safkanlar olarak değerlendirilmekte.

Burgas

  Benim tahminim  G-2 Sakarya Koşusu, G-2 Sait Akson galibi  Real Runner'ın mesafeye yatkın yapısı ve güçlü yarış karakteriyle jokey Gökhan Kocakaya idaresinde 95. Gazi Koşusunu kazanacağı yönünde. Real Runner için Erkek Tay Deneme koşusu sonrası geciken ama oldukça diri sprinti ile Sait Akson koşusunda kazanmaya yakın olduğunu yazmıştım. Real Runner , Gazi Koşusunda da kazanmaya en yakın safkandır. Koşu içinde oluşabilecek ters durumlar, kapanma, yarışa adaptasyon sorunu, trafik sorunu gibi anlık sıkıntılar gibi değişkenlerin seyretmesi halinde  jokey Ahmet Çelik ile start alacak olan  Burgas , son  üç koşusunda ikincilikte kalmasına karşın güçlü , mesafe tutan çim pist orijini ve kendi klası ile Gülüm Osman şanslı olacaktır. Koşuda Fiero Mio ve Mamba Forever ise bomba şansına sahip tabelada yer bulması kuvvetle muhtemel isimler.

Yorumlar