Copa America 2021

 


105 yıllık mazisiyle futbol dünyasının  en eski  organizasyonu olan Copa America  13 Haziran - 10 Temmuz tarihleri arasında Brezilya'da düzenlenecek. Arjantin'de yapılması planlanan organizasyon pandemi nedeniyle Brezilya'ya verilmişti. Daha önce  Avusturalya ve Katar'ın özel davetle dahil olması planlanan ve 12 takımla oynanması planlanan Copa America 10 takımla oynanacak. 

 Kupa Kuzey ve Güney grubu olarak 5 er takımdan iki grup olarak Brezilya genelinde 5 farklı stadyumda oynanacak. Kuzey Grubunda Brezilya, Kolombiya, Ekvador, Venezuela, Peru  bulunurken Güney Grubunda ise Arjantin, Şili, Uruguay, Bolivya ve Peru bulunacak. İlk tur maçları sonrası gruplarda son sırayı alan takımlar elenecek.





 Tek maç eleme olarak takımlar grup sıralamasına göre eşleşerek finale ulaşmaya çalışacak. A1- B-4 / B1-A4 /A2-B3/ B2-A3  şeklinde eşleşme olacak. Düzenlenen özel not uyarınca iki grup birincisi final öncesi karşılamayacak. Brezilya daha önce 5 kez ev sahibi olduğu Copa America'da 5 şampiyonluk kazanmıştı. Pandemi kaynaklı ortaya çıkan sıkıntılar sonrası Kolombiya ve Arjantin aktarmalı ev sahibi olduğu Copa America 2021'de 6'da 6 yapacak mı ? 

Yorumlar