Kayıp Aranıyor !!!


2005 yılında Peru'da düzenlenen Dünya gençler şampiyonası bir çoğumuz için dün gibi aklımızdadır.Abdullah Avcı idaresinde mücadele eden takımızda Volkan Babacan (Fenerbahçe / kaleci)Onur Recep Kıvrak (Karşıyaka / kaleci)Eray Birniçan (Yıldırım Bosnaspor / kaleci)Cengiz Çoban (Trabzonspor / defans)Emre Balak (Samsunspor / defans)Anıl Taşdemir (Göztepe / defans)Mehmet Yılmaz (Bursaspor / defans)Ferhat Bıkmaz (Hannover 96 / defans)Ergün Berisha (Grasshoppers / defans)Erkan Ferin (Galatasaray / defans)Serdar Kesci (Galatasaray / defans)Harun Karadaş (Galatasaray / defans)Aykut Demir (NAC Breda / defans)Caner Erkin (Vestel Manisaspor / orta saha)Murat Duruer (Ankaragücü / orta saha)Nuri Şahin (Borussia Dortmund / orta saha)Deniz Yılmaz (Bayern Münih / orta saha)Aydın Yılmaz (Galatasaray / orta saha)Özgürcan Özcan (Galatasaray / forvet)Tevfik Köse (Bayer 04 Leverkusen / forvet

Şeklinde bir kadro ile mücadele eden takımız turnuva boyu ortaya koyduğu oyun kalitesiyle beğeni kazanmış ve yarıfinale çıkmayı başamıştı. Yarı finalde rakip Brezilya karşısında 3-0 geri düşen milliler skoru 3-3 geitmrlerine karşın son dakikada gelen gole engel olamadı ve 4-3 yenilerek elendi.Finalde Meksika 3-0 lık skorla show yaparak Brezilya karşisında şampiyonluğa ulaştı. Aynı gruptan çıktığımız ve üstün bir oyun ile 2-1 yendiğimiz Meksika karşısına çıkamayarak çok şeyler kaçırdık belkide ama genç ve pırıl pırıl bir nesil yakalanmıştı.Turnuva sonucunda Brezilyalı Anderson en değerli oyuncu şeçilirek Altın Top kazanırken Meksikalı Dos Santos gümüş oyuncumuz Nuri Şahin'de bron top ödülüne layık görüldü.Gol kralına verilen Altın ayakkabı 5 gol ile Meksikalı Carlos Vela'ya gümüş ayakkabı 4 gol ile Nuri Şahin Bronz ayakkabı ise yine 4 golle Tevkik köse tarafından kazanıldı.


Geçen 3 sezon içinde Anderson turnuva bitiminde Portekiz'in Porto takımına transfer oldu . 2007 -08 sezonu öncesinde sir Alex Ferguson tarafından kırmızı şeytanların kadrosuna alındı.Dos Santos Barcelona kadrosunda oynamaya başladı.Carlos Vela Arsenal tarafından tam olarak pişmesi için Osasunaya kiralandı ve büyük ihtimalle dönüşü muhteşem olacak nede olsa Arsene Wenger gibi bir ustanın elinde.Peki bizim yıldızlarımız Caner , Nuri ,Özgürcan ,Tevfik nerelerde ? Bizim oyuncular neden hep geriye doğru yol alıyor ? Anderson M.unıted'a gidebiliyorsa Nuri en kötü olasılık bir Totenham'a gitmeliydi Feyenord'a değil. o gün bu takımı komple mansetlere taşıyıp gaza getiren basın şimdi niçin bu oyuncuların akibitenden bi haber ?Yurt dışında oyuncu ancak ülke dışına çıkarsa yırtıyor .Bizde ülke dışına çıkarsan kayboluyorsun . Milli akımlarımızda kademelr arası geçişte oyuncular iyi etüd edilmeli ve gelişimini sürdürebilecekleri takımlara yönlendirilip sıkı takip edilmeli belki o zaman bizimde Barcelonada ,M.united'ta yıldız statüsünde oyuncularımız olur.

Yorumlar