FIRTINA NEZAMAN ESECEK




Yaşım itibariyle Trabzonspor'un şampiyonluğuna şahit olamasamda büyüklüğüne defalarca şahit oldum.Tuttuğum takım adına çocukluğumun enzor deplasmanı,İstanbul'da enzorlu rakibi oldu .Bazı zamanlar çok enteresan skorlarda yakalasak Trabzonspor!a karşı herzaman tehlikeli ve saygın bir rakipti.
Trabzonspor herkesin takımıydı. Şenol,Kemal,İskender,DobiHasan,Hami,Ünal,B.Orhan,Abdullah,Ogün,Kemal,
Czyio,sota,archil.Trabzonspor demek bir futbol karnalavı demekti.Barcelona,Lyon,A.Villa maçlarındaki heyecanımı ve gururumu yada 1996 faciasındaki hüznümü nasıl unutabilirimki, onlar klüpler üstü bir camiaydı evet rakiptiler ama gönlümün bir köşesinde herzaman vardılar.
Ne oldu peki o efsane Trabzonspor'a neden hergün geri gidiyor ve Herdaim kötü rekorları egale ediyolar? aslında bu çok uzun bir araştırma konusu olmakla birlikte sadece son yıllarda gelen ve giden oyunculara bakmak bile bize bir fikir vermeye yetiyor.

Milan Stepanov :namı diğer yeni popescu 2010 yılına kadar sözleşmesi olmasına rağmen Porto takıma 3,5 milyon € karşılığı verildi. Porto şuan 15 milyon € karşılığında premier ligten 3 ekiple pazarlıkta.

Jefferson: geldiğinde brezilya milli takımı kadrosunda yer alıyordu.şimdi 3. kaleci pozisyonunda ve yerine oynayanlarda malum.

Kiki Musampa :Ajax,A.madrid,M.city gibi takımlarda oynamış Hollanda milli takımında yeralmış kariyerli bir solaçık şuan Ajax'ta bir kez bile sol açık oynadığını göremedik ve oda bedava gitti.

Marcelinho: Herta nın sarı civcivi gol makinesi,Önlibero , sağ açık , solaçık ,oynarken gördük ama bir türlü forvet ve forvet arkası oynayamadı. Wolsburg başkanı taratfalara 40 yıl hediyesi olarak sunduı marcelinho!yu. Beckanbauer wolsburg!a transferi gerçekleştiğinde onun dönüşü Bundesliga için çok önemli dedi.Biz bir türlü oynatamadık.

Symkowiak: ilk sezonunda iyiydi dünya kupasında polonyanın önemli oyuncularından biriydi. Oda en sonunda futbolu bırakıyorum diyerek soluğu polonyada aldı.

Fatih Akyel: seversiniz yada sevmezsiniz ülkemizin en önemli sağ beklerinden biri Fatih akyel oda Trabzonsporda tutunamadı.

Fabiano eller: Brezilya milli takımında rezerv bir oyuncu olarak zaman zaman kadroda yer bulan bir oyuncu olarak geldi. beğenilmedi ve geri internacionale kiralandı.İnternacionalde libertadores ve barcelona!yı yenerek kıtalararası klüpler şampiyonluğunu kazandı . Şimdi Atletico madrid'te

Marco Aurelio: Trabzonsporda Dasilva nın gölgesine kaldı ilk sezonunda birtürlü mukavele yapılamadı. Önce İlhan cavcav yakaladı Marco'yu ama fener kaptı gerisi malum.

Ersen martin : oda belirsizliklerden sıkıldı veRecraetivo huelva 'da

Mehmet yılmaz : Ankarasporda mücadele veriyor. Beklenilen patlamayı birtürlü yapamasada şuanki Trabzonsporun mevcut hücüm hattına kıyasla çokdaha iyi bir alternatif oluşturudu.

Şenol güneş: Trabzonsor için en ideal isimdi . gelir gelmez medya milli takımla dünya kupasında görev yapan bir adamın yeterliliğini soruşturmaya başladı. Anortosis faciasına fazla göğiüs geremedi ve kore yolunu tuttu.

özellikle jefferson ve Eller transferlerinde olumlu rapor veren Başbakan leminin referanslarına rağmen bu oyunculara yaramaz yaftası vurulması öenmli bir hata. Bu transferlerin yanısıra teknik direktör konusunda istikrar yakalanamamasıda bugünlere gelinmesinde en önemli etmenlerin başında yerlıyor.Sadece Trabzonspor'un kadrosunda kullanamadığı oyuncular bile Şuanki kadrodan çok daha üst düzey oyuncular. Allah Gökdeniz!e kaza deva vermesin.

Yorumlar