Şampiyonlar Ligi Start Alıyor


ROMA - R.MADRİD

Roma'da defansın önemli isimleri rasında gösterilen Juan ve Juventus'a karşı forma giymeyen Panucci’nin oynaması bekleniyor.Real Madrid takımındfa ise bir çok eksik bulunuyor.Robinho , Pepe , Metzelder foma giyemeyecekler. Javier Saviola, Wesley Sneijder ve Betis maçında sakatlanan Marcelo da kadroda yoklar.Roma evinde iyi mücedele eden bir takım ama şampiyonlar ligi'nde evinde yedek ağırlıklı Manchester United karşısınd netice alamadıklarınıda hatırlamakta fayda var .Çok zor ve her türlü sonuca açık bir maç olacak.Real gol bulmak isteyecektir.Roma zaten bu konuda rahat bir takım bu gece bol gol izleyebiliriz.

LİVERPOOL - İNTER

Liverpool sıkıntılı bir sezon geçiriyor. Transfer sezonunda hatırı sayılır bir miktar harcayan Liverpool taraftarlarını büyük beklentilere yöneltti.Torres gibi flaş bir transfere imza atan Liverpool Premierlig'te taraftarına hayâl kırıklığı yaşatıyor. Şampiyonluk yarışından uzaklaşan takım ligte dördüncülük yarışı verebilir konumda. Liverpool, Fa Cup'ta Barnsley takımına Anfield Road'da yenilerek elenince, taraftarın ve camianın İnter maçına bakışı çok farklı bir boyuta uzandı. Rafael Benitez'in kaderi bu sezon şampiyonlar liginde alacağı sonuçlara göre şekillenecek.Liverpool'da sakatlıkları süren Daniel Agger ve Andriy Voronin'in dışında eksik bulunmuyor.Serie A'da geçtiğimiz sezonun ardından bu yıl da açık ara şampiyonluğa yolalan İnter tek mağlubiyetini İstanbul'da Fenerbahçe'den aldı. İnter bu başarılı gidişatını, Liverpool'u geçerek Avrupa'ya taşımak ,Milan'ın gölgesinden kurtulmak arzusunda olacak.İnter'de .Cesar'ın cezası,Luis Jimenez ise sakatlığı sebebiyle forma giyemeyecek. Luis Figo'nun durumu maç saatinde belli olacağı öğrenildi.

SCHALKE04 - PORTO


Schalke 04 Valencia ve Chelsea'nin yaşadığı krizler Schalke'ye yaradı. Gruptan çıkmayı başaran tek Alman takımı olan Schalke Rosenborg'u iki maçtada mağlup etti. Schalke'nin Chelsea ve Valencia karşısında aldığı 0-0'lık beraberliklerin ardından, Valencia'nın safdışı olması sonucu grup ikinciliğini kazanmayı başardı. Porto'da farklı bir portre çizmedi aslında Beşiktaş'tan aldığı 6 puan evinde Liverpool ve Marsilya beraberlikleri ile gruptan lider olarak kalifiye olmayı başardılar.Bu maç öncesi, Schalke takımında en önemli eksik Christian Pander'in sakatlığı devam etmesi., Schalke'nin gruptaki son maçında disiplinsizlik gerekçesiyle kadroya alınmayan Mladen Krstajic, Ivan Rakitic ve Rafinha kadroya dahil edildi. Porto Bosingwa'nın sakatlığı ile savunmada sıkıntı yaşamakta Mario Bolatti ve golcü Adriano'nun sakatlıkları bulunsa da, geçtiğimiz günlerde iyileşen Bruno Alves bu maçta yerini alabilecek. Porto Lucho Gonzales,Quaresma,Sektiu gibi ayağına hakim oyuncularla tehlike yaratmayı bilen bir takım.

OLİMPİAKOS - CHELSEA

Olimpiakos takımı W.Bremen,R.Madrid ve Lazio ile aynı grupta mücadele etti.W.Bremeni 3-1 ,ve 3-0 ile geçerken büyük sükse yapan Olimpiakos Lazio ve Real madris deplasmanlarındada iyi bir oyun ortaya koyarak grubtan 11 puanla ikici olarak çıkmayı başardı.Yunan takımı ara transferde River Plate 'den Beluschi ile kadrosunu takviye etti.Didier Domi, Raúl Bravo, Michalis Konstantinou ve LuaLua uzun süredir takımdaki yer alamıyorlardı. Júlio César haftasonu oynanan Ergotelis maçında forma giydi ; Konstantinou, Domi ve LuaLua da idmanlara başladılar. LuaLua’nın oynayıp oynayamayacağı maç saatinde belli olacak. Muhtemel 11 : Nikopolidis, P. Djordjevic, Zewlakow, Patsatzoglou, Júlio César, Leonardo, Stoltidis, Galletti, Ledesma, Belluschi, Kovacevic. Chealse ise Rosenborg sokunun ardından Avam Granmt ile yola devam etmeye başalamıştı.Yıllardır şampiyonlar ligini ilk hedef olarak belirleyen mavililer yarıfinalden öte bir türlü adım atamayarak hayal kırıklığı yaşayıyordu.Bu sezon Valencia,Schalke ve Rosenborg ile aynı grupta yeralan Chelsea zorlanmadan gruptan çıkmayı başardı.Konuk ekipte sakatlığı geçen ve Huddersfield maçında yedek bekleyen ancak Atina’ya götürülmeyen Shevchenko’nun dışında eksik futbolcu bulunmuyor. Afrika kupasından dönen Didier Drogba, John Obi Mikel, Salomon Kalou ve Michael Essien de kadrodalar.

Yorumlar