Cesur Yürek


Bazıları futbolun ince işçileridir.Mükemmel ara paslar,benzersiz frikik golleri,doyumsuz güzellikteki goller onların eseridir.Şampiyonluklarda hep onların adları başa yazılır.Futbol bir temaşa sporu olduğuna göre doğrudur da bu değerlendirme.Hepimiz futbolu onlarla severiz,onları izlemek için stadlara ya da ekran başına koşarız.
Her yeni yetme bir gün Ronaldinho,Shevchenko olmayı hayal eder.Satış rekorları kıran formalar hep onlarındır.
Ama bir de sahada "su taşıyıcılar" vardır.Takımın sıkıştığı,yıldızların tozlanmaya başladığı anlarda onlar çıkarlar ortaya.Takımın nefesinin kesildiği anlarda,yeni bir soluk,taptaze ciğerler olurlar takımlarına.
Tekmelere kafa sokarlar..Ciğerlerini yırtarcasına koşarlar..Asla pes etmezler..Takımlarını asla yalnız yürütmezler..
Siperden savaş alanına kurşunsuz atılan neferlerdir onlar.Yangını söndürecek son damla suyu,hayatı pahasına ,alevlerin içine dalarak dökenler onlardır.Parmak izi alır gibi krampon izleri tahlil edilse ve sahada olanlara gözlerimizle şahit olmasak,uzaydan gelen yabancılar sanırız muhtemelen onları;çünkü insan üstü bir gayrettir sarf ettikleri.
İşte böyle kafaları yarılsa,hava topuna çıkan;kolları kırılsa sahayı terk etmeyen ;formalarındaki ter kokusu arttıkça oyundan haz alanlar hep onlardır.
Onlar futbolun saf yürekleridir...

Yorumlar