Uleb Kupası

ULEB Cup'da Galatasaray Cafe Crown, 2.tur rövanş maçında evinde konuk ettiği Asvel Basket 76-75 mağlup ederek, üst tura yükseldi.Karşılaşmaya Asvel hızlı başladı ve ilk yarıyıda 10 sayı farkla 35-45 önde geçti.İkinci devreye Hüseyin Beşok, Cüneyt Erden ve Cenk Akyol'un üst üste basketleriyle hızlı giren temsilcimiz skoru 46-51'e getirdi. Taraftarının da desteğiyle rakibine sayı şansı vermeyen Galatasaray Cafe Crown Charles Gaines, Robert Hite ve Cenk Akyol'un sayılarıyla skorda üstünlüğü ele geçirdi (54-51). Konuk ekip ise skordaki suskunluğunu Uchenna ile bozdu (54-53). Bu andan itibaren her iki takımda karşılıklı basketler bulurken temsilcimiz final periyoduna 57-60 geride girdi.
Son periyoda temsilcimiz Garles Gaines'in basketleriyle başladı ve skorda üstünlüğü ele geçirdi. Konuk ekip ise Chevon'un basketiyle skoru 61-62 yaptı. İki takımda sayı üretmekte zorlanırken temsilcimiz Robert Hite'ın basket faulden bulduğu sayıyla skoru 65-65'e getirdi. Sarı kırmızılar Hüseyin Beşok'un basketiyle 67-65 üstünlüğü yakalasa da konuk ekip bu baskete hemen cevap verdi (67-68). Robet Hite'ın faul atışlarıyla skorda üstünlüğü ele geçiren temsilcimiz Cüneyt Erden'in de basketiyle skoru 71-68 yaptı. Konuk ekip ise maçın bitmesine 20 saniye kala faul atışlarından bulduğu basketlerle farkı 1 sayıya kadar indirdi (71-70). Son saniyesine kadar büyük çekişmeye sahne olan maçtan sarı kırmızılılar 76-75 galip ayrıldı ve adını bir üst tura yazdırdı.

Siyah-beyazlılar, ilk maçta 15 sayı farkla yenildikleri Hapoel Jerusalam'i 20 sayı farkla 73-53 yenerek, turu geçen taraf oldu. Bu sonuçla 10 maç'ta 10 galibiyet alarak Uleb Cup tarihine geçen Beşiktaş Cola Turka son 16 'da Benetton'u eleyen Kızılyıldız takımı ile eşleşti.Beşiktaş ilk yarısı dengeli geçen mücadelede özellikle son 2 periyodtaki oyunu ve müdafa anlayışı ile gereken farkı yakalamasını bildi.

Yorumlar