M.United & Liverpool / Chelsea & Arsenal

İngiltere Premier Lig'te bu hafta sonu ilk dört sırada fırtınalar esecek .Lider M.United Old Traffort'ta Liverpool'u konuk ederken ,ikinci Arsenal Stamford Bridge'de sahne alacak. 30.hafta sonunda M.United 70,Arsenal 67,Chelsea 65,Liverpool 59 puanla ilk dört sırada yeralıyor.

Liverpool diz problemi devam eden Andiry Voronin,ayak bileğinden sakat Daniel Agger ve sakatlığı süren Steve Finnan'dan bu maçta faydalanamazken Ferguson kasık problemi düzelen Edwin Van Der sar'ı bu maçta oynatacak.Bu hafta içi Liverpool resmi sitesinde taraftalara yönelik olarak Everton'ı yenmekmi ? yoksa M.United'mı sorusu sorulmuştu.Bugün sonuçlar açıklandı ve Liverpool taraftarlarını % 67 lik oyla M.United maçlarının çok daha özel olduğunu anket sonuçları ile gösterdi.Liverpool Old Trafford deplasmanından 3 puanla döndüğü takdirde sadece taratarını mutlu etmekle kalmayacak bir nebzede olsa şampiyonluk yarışına dahil olma şansı yakalamanın yanı sıra diğer ezeli rakibi Everton'nın 4. basamak için sürdürdüğü ısrarlı takibe bu haftada dur diyecek. Her koşulda zorlu ve bir o kadarda zevkli geçmeye aday bir maç bizleri bekliyor. Bir tarafta Ronaldo,Rooney,Tevez,Giggs diğer yanda,Gerrad,Kuyt,Mascherano Torres pazar öğleden sonra sahne alacaklar.

Manu - Liverpool derbisinin ardından bu maçın skorunu bilmenin dayanılmaz hafifliği içindeki iki takım( Eğer Manu Puan kaybederse çok daha ateşli geçer) en kötü ihtimal bu hafta sonunda ligin ikincilik koltuğunda yeralabilmek için karşılaşacaklar.Dün gece Chelsea White Heart Line'de Tottenham karşısında Robie Keane'i durduramayınca 3 kez öne geçtiği maçta 4-4 lük beraberliğe razı olmuş ve Arsenal'in Middlesbrough'a puan kaybettiği haftada rakibini yakalama şansını kullanamamıştı.Chelsea bu sezon evinde henüz lig maçı kaybetmezken 9 galibiyet 5 beraberlik aldı. Arsenal ise deplasman maçlarında 7 galibiyet 6 beraberlik 1 mağlubiyet almış son haftalarda yaşadığı düşüş ile liderlik koltuğunu Manu'ya devretmişti. Maç öncesi Arsenal sakatlıkları süren Rocisky,Diabi,Eduardo'dan faydalanamazken Chealse takımdada kayda değer bir eksiklik yok.

Yorumlar