Rangers 1-0 Celtic



378. Old Firm'de galip gelen taraf, Kevin Thomson'ın 45. dakikada attığı golle Glasgow Rangers oldu. Rangers, bu galibiyetle ezeli rakibi Celtic ile arasındaki puan farkını 6'ya çıkardı ve şampiyonluk yolunda oldukça önemli bir adım attı. Şampiyonluk yolundaki tek rakibini geçen Rangers, ligde kendi sahasında oynadığı son üç Old Firm maçında da galip taraf oldu, 1-0'lık skorla.Glasgow Rangers, son dört Celtic galibiyetinde de gol yemeyerek, rekabette yeni bir çığır açtı.İlk yarının bitimine kısa süre kala takımını öne geçiren Thomson, 77. dakikada rakibin Yunan forveti Giorgios Samaras'ın müdahalesi sonrası sakatlandı ve oyuna devam edemedi.Walter Smith'in öğrencileri, üst üste aldığı 13. galibiyet ile 52. şampiyonluğa biraz daha yaklaştı.

RANGERS: McGregor, Broadfoot, Cuellar, Weir, Whittaker, Dailly, Thomson (Adam 77), Davis (Naismith 80), Ferguson, McCulloch, Darcheville (Novo 68).Subs Not Used: Alexander, Boyd, Furman, McMillan.

Sarı Kart: Thomson, Dailly, Naismith.
Gol: Thomson 45.

CELTIC: Boruc, Hinkel, Caldwell, McManus, Naylor, Nakamura, Scott Brown, Hartley (Robson 81), McGeady, Vennegoor of Hesselink (McDonald 79), Samaras.Subs Not Used: Mark Brown, Wilson, Sno, Donati, O'Dea.

Sarı Kart: Vennegoor of Hesselink, McManus, Naylor, Boruc, Scott Brown.

Yorumlar