Sevilla Fatihi Fenerbahçe

Sevilla hızlı bir girişle maçın ilk dakikalarında Fenerbahçe'yi adeta dut gibi silkeledi. dakikalarda. 6. hakika'da Volkan'ın hatası ile Alves'in frikik golü ve dört dakika sonra Keita'nın uzak diyarlardan vurduğu şuta yine kalecimizin çaresiz bakışları ve bir anda 2-0 geriye düşüen bir Fenerbahçe.Televizyon karşısında şoke olmuş yeni bir facia gecesi geliyor korkusuna kapılmış bir haldeyiz.Ancak temsilcimiz hemen toparlandı ve oyunda dengeyi yakaladı . 20. dakika içinde Deivid De Souza'nın ayağından bulunan gol moralleri yükseltirken özellikle ilk devre'nin son anlarında üst üste yakaladığımız pozisyonlar ahlar ve vahlar içinde devre arasına girmemize sebeb olurken umudumuzda isteğimizde artıyordu.Özellikle dikkat çeken husus 3-1 geri düşmesine rağmen Fenerbahçeli oyuncularda hiç bir şekilde umutsuzluk ,koy vermişlik, psikolojik çöküş yaşamadı ve orta sahada sabırlı paslarla yavaş yavaş rakibinin üstüne gitmeye başladı. İlk devre 3-1 sonuçlanırken özellikle Uğur Boral en göze batan oyuncumuzdu. Maçın ikinci yarısında ise Fenerbahçe, "fark yer" diyenlere inat, gayet iyi bir futbolla başladı. Özellikle ilk 20 dakikalık bölümde oyunun kontrolünü elinde tutan Fenerbahçe, Alex ve Aurelio'yla beraberlik golünü bulacak pozisyonları da yakalamasına rağmen istediği golü atamadı. 70. dakikadan itibaren Sevilla biraz daha öne çıkıp, özellikle duran toplarla pozisyon aramaya başlarken, Fenerbahçe de Semih'in de oyuna girmesiyle daha çok risk almaya başladı. Deivid Maçın 79. dakikasında ise belki de bütün Türkiye'yi ayağa kaldıran golu iki taksitte kaleye yollarken Sanchez pizjuan tribünlerindeki şaşakınlık Sevilla'lı oyuncuların yüzlerinede yansıyordu.Bu ne biçim belaydı böyle kurtulmak kaçmak mümkün olmuyordu. Alex'in ceza sahasına gönderdiği kavisli ortada topu Deivid ağlara gönderdi ve maçın gidişatını değiştiren isim oldu.Maçın uzatma dakikalarında Fenerbahçe oyunun kontrolünü rakibine hiçbir zamaz bırakmazken, Sevilla fizik kondüsyon olarak bitik bir görüntü çizmeye başlamıştı.Sevilla duran toplar ve karambol pozisyonları ile gol şansı yaratmaya çalışşada buna muvaffak olamadı.
Sevilla: Palop , Daniel Alves , Dragutinovic , Escude , Adriano , Navas (Dk. 104 Kone 4), Poulsen (Dk. 91 Maresca ), Keita , Capel , Kanoute , Luis Fabiano (Dk. 78 Renato )

Fenerbahçe: Volkan , Gökhan , Lugano , Edu , Vederson , Deivid , M.Aurelio , Selçuk (Dk. 63 Semih ), Uğur (Dk. 111 C.Kazım ), Alex (Dk. 111 Ali Bilgin ), Kezman

Goller: Dk. 5 Daniel Alves, Dk. 9 Keita, Dk. 41 Kanoute (Sevilla), Dk. 20 ve 79 Deivid (Fenerbahçe)

Penaltılar: Kanoute, Dragutinovic (Sevilla), Vederson, Mehmet Aurelio, Kezman (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 5 Selçuk, Dk. 7 Deivid, Dk. 13 Gökhan, Dk. 73 Vederson, Dk. 100 Kezman (Fenerbahçe), Dk. 67 Keita, Dk. 90 Daniel Alves (Sevilla)
Penaltı atışlarında kazanılan zafer sonrası sahanın içi görülmeye değerdi Azeriler bile bu anları anlatırken kendinden geçmişti.Takım olarak iyi mücedele eden Fenerbahçe'de özellikle Uğur Boral,Gökhan Gönül ve sezon başı gönderilmek istenen Deivid De Souza ile Kezman biraz daha farklı bir performans sergilediler.

Yorumlar