Turkcell Süper Lig 25. Hafta Değerlendirmesi

Gençlerbirliği - Beşiktaş
Derbi galibiyeti ile liderlik koltuğuna oturan Kara Kartallar Ankara deplasmanına Cisse'den yoksun olarak gittileri.Kalsikleşen sakatlar Serdar Kurtuluş ile henüz takıma intibak etmeyen Gordon'un eksiklerini saymak gereksiz olur kanaatindeyim.Gençler Manisa deplasmanında alına 3 Puan ve Konyaspor'a gol Show uygulaması ardından banko 3 puan beklentisi ile gidilen Kasımpaşa deplasmanında su kaynatarak hedeften şaştı.Bu hafta farkılı bir takıma karşı oynasalar kesinlikle şans ibresi yüksek olacakatı ama liderlik gazını almış Beşiktaş i karşısında direnemezler.Banko Beşiktaş.

Galatasaray -Kayserispor
Galatasaray geçen hafta 3 gün arayla oyanadığı 2 derbi maçın ardından ligin en dişli takımlarından Kayserispor karşına çıkarak büyük bir fikstür talihsizliği yaşamakta. Kayserispor geçen hafta son dakikalerda Denizlispor'a 2 puan kaptırmasa şampiyonluk yarışına dahil olacaktı.M.Topuz,Cangele,Ragıp,İvankov,Saidu gibi tecrübeli ve kaliteli oyunculara sahipler.Maç. öncesi G.Ünal ve C.Toledo'nun sakatlıkları devam ediyor ve bu iki oyuncu çok büyük ihtimalle Ali Sami Yen Stadın'a ayak basamayacaklar.Galatasaray ise sezon başından beri ortasaha'da bir türlü istikrarlı bir oluşuma gidemedi.Bu maç Galatasaray ortasahasına ağır gelir Serkan Çalık,Servet ve Volkan sakatlar ervet'n durumu maç saatinde belli olacak. Diğer yandan Nonda,H.Şükür ve Ü.Karan'dan oluşan forvet hattıda ihmale gelmez.Ben bu maçın beraberliğe yakın geçmesini düşünüyorum.Kazanan çıkarsa buda Kayserispor olur diyorum.

Denizlispor- Ankaraspor
Denizlispor Yusuf Şimşek gibi önemli bir oyuncunu yokluğuna rağmen Kayseri deplasmanından puanla dönerek azmini ve formunu ispatladı.Yusuf hafta başından ber bu maçta oynamak istediğini açıklıyor ve sanırım oynayacak.Ankaraspor ise G.Antep berberliği sonrası Hikmet Karaman ile yollarını ayırdı.Yeni hoca Eski Rizespor hocası Saffet Susiç bu çık ilginç bir değişim kulağımıza çalınan dedidkodulara göre bu değişimin ardında saha skorlarından çok hikmet Karaman'ın oyuncu kadrosu ve menejer ile ters düşmesi olarak açıklanıyor.oyuncu kalitesi olarak Ankaraspor iyi bir ekip ancak puan tablosundan doğan sıkıntı ,baskı ve ard arda değişen teknik direktörler bence oyuncuların üzerinde pek olumlu bir hava yaratmadı.ortasaha Alex'i marke etmesi ve 2.lig'ten bu yana değişmeyen tek oyuncu olması ile ünlü Hürriyet cezalı ve oynamayacak.Saha avantajı ve moral olarak Denizlispor ağır basıyor.% 65 Denizlispor sonra beraberlik.

İst. Büyükşehir - Konyaspor
Belediye takımında Sertan cezalı yalnız Necati,İ.Akın gibi öneli hücum oyuncuları olan Belediye bu eksikliği hissetmez.Konyaspor sahasında Trabzon'dan aldığı 3 puanla kötü gidişe dur dedi.Ligin ikinci devresinde gayet iyi sonuçlara imza atan Belediye olimpiyat stadının yapısını ve olumsuz etkilerini kendi adına avantaja çevirmesiniiyi biliyor.Konyaspor'uda eli boş gönderirler.Banko Belediye.

F.Bahçe - V.Manisa
Fenerbahçe hafta içi aldığı sonuçla hepimizi çoşturdu.Böyle büyük sevinçlerin ardı genelde kabusla biter tezini ortaya koyarken aslında gayet sağlam donelerde bunu destekler vaziyette.Öncelikle Volkan cezalı ,R.Carlos sakat,Alex'inde ufak saktlığı var ama oynayacak.Gökhan gönül gribal enfeksiyon geçirdiğinden dolayı tedavi altında ve oyuncu oynasada hem Sevilla maçında yıprandı üstüne birde grip yüzünden yaşadığı güç kaybı ile performansı düşer.Uğur Boral dizinden sakat oyuncunun emar sonuçları bekleniyor.Vestel ise cezaları sona eren Burak ve Selçuk ve Borbiconi ile rahatladı.2 haftadır takılan Fener bu haftada takılır.Fener takılmazsa Yılmaz Vural için yolun sonu pek parlak görünmez.

Gaziantepspor -Ç.Rizespor
Fazla söze gerek yok. İçerde dışarda ivme kazanan Gaziantepspor düşme hattındaki en önemli rakiplerinden biriyle evinde oynayacak ikili averaj hesaplarının bile önem kazandığı bu dönemde deplasmandan puanla dönen Gaziantepspor Rize'yi eli boş gönderir. Banko Gaziantepspor .

Trabzonspor -Kasımpaşa
Gökdeniz olmasada kadro kalitesi olarak rakibinden çok daha üstün olan Trabzonspor Yattara faktörü ile haftanın Bankosu olur.

Oftaş spor - Bursaspor
konuk ekipte Guiterez sakat ve oynamayacak. Oftaş'ta önemli bir eksiklik göze çarpmıyor.Sağlam defans hattına sahip Oftaş gol bulmakta sıkıntı yaşıyor.Sabaha kadar beraberlik bozulmaz.

Sivasspor- A.Gücü
Sivas Bursa deplasmanında inat etti son dakikada olsa kazandı.AnkaraGücü takımında sakatlıkları bulunan Jaba, Burak, Engin ve kart cezalısıİlkem, Sivasspor karşısında forma giyemeyecek.Sivasspor klasikleşen Yasir,Balili,Sedat dışında bu maçta buzda kayıp sakatlanan Sylla ve cezalı kaleci Akın'dan faydalanamazken kaleye 4 ay aradan sonra Petkoviç geçecek.Hafta içi Satürn maçında oynayan Petkoviç hazır görünürken Ukrayna'dan transfer edilen Brezilyalı Sergio pacheo ise ortaya koyduğu oyunla kaliteli bir oyuncu olduğunu gösterdi. Tüm bunların ışığında iç saha performansı ile şampiyonluk yarışına dahil olan yiğidolar kazanarak yoluna devam eder. Banko Sivas

Yorumlar