Chelsea 2-1 M.United

Stamford Bridge'de güneş çokdaha kuvvetli parlıyor.Hafta içinde şampiyonlar ligi yarı final maçında son dakika golüyle Liverpool karşısında yakalanan avantaj ve Premier Lig şampiyonluğundaki tek engel olarak görülen M.United karşısında kazanılan 2-1'lik zafer ile kupanın kulbuna daha kuvvetli asılan Chelsea'de en azından skor tabelasında işler düzelmeye başladı. M.United'da iseteknik direktör Sir Alex Ferguson rotasyon mevzunu fazlaca uzatarak Chelsea'ye yardımcı olmaktan ve M.United tarfatralarını şaşırtmaktan geri durmadı.Cristiano Ronaldo , Carlos Tevez gibi silahları yedek oturtan Ferguson Hargreaves'ide Vidiç'in sakatlığı sonrası oyuna mecburen dahil etti.Baştan sonra heyecan kasırgası içinde geçen maç Ballack'ın sahne almasıyla kazanılsada Londra'ya ayak bastığı günden buyan en verimli olumlu futbolunu ortaya koyan Çar Sheva'nın maçın sonlarında kale çizgisinden çıkardığı top sezon sonu kazanılacak olası şampiyonluktan sonra bütün kötü anıları unuturacak. Şampiyonlar Ligi finali için kapıyı aralayan Chelsea, Premier Lig şampiyonluğu kupasının da bir kulbuna yapıştı.Lig'de finish'e 2 hafta M.United'ı yakalayan Chelsea'nin son iki maçı deplasmanda Newcastle United ve evinde ligin yaralı aslanı Bolton Wanderers'le. Lig şampiyonluğunun averajlada olsa hala büyük ortağı ve favorisi konumundaki M.United ise önce kendi sahasında West Ham'la, son haftada ise deplasmanda Wigan'la oynayacak. Son iki maç öncesi temennimiz kırmızı şeytanların takılması .

Mücadeleye hızlı başlayan Chelsea, ilk dakikalarda Essien ile yakaladığı pozisyonlardan yararlanamazken Joe Cole'un da bir topu direkten döndü. İlk yarı boyunca oyun üstünlüğünü sürdüren Chelsea, aradığı gole 45+1'de ulaştı. Drogba'nın ortasında Ballack attığı kafa golüyle takımını öne geçirdi. Alman yıldız, golden sonra altına giydiği Lampard formasını çıkararak zor günler yaşayan takım arkadaşına jest yaptı. İlk yarı bu sonuçla sona erdi. Maçın ikinci yarısında ilk 10 dakikalık bölümde iki takım etkili olamazken, 56. dakikada Portekizli savunma oyuncusu Ricardo Carvalho'nun büyük hatasında Manchester beraberliği yakaladı. Carvalho'nun yaptığı geri pasta topu kapan fırsatçı Rooney, Chelsea filelerini havalandırarak skora dengeyi getirdi. Golden sonra Chelsea yeniden oyun üstünlüğünü ele aldı. 'Maviler'in menajeri Avram Grant ilerleyen dakikalarda Anelka ve Shevchenko'yu da oyuna alarak son kozlarını oynadı. Mücadelenin 86. dakikasında Manchesterlı Carrick, ceza sahası içinde topu elle kontrol edince hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen ilk golün sahibi Ballack, fileleri havalandırarak Chelsea'yi bir kez daha öne geçirdi. Skor 2-1 olunca bu sefer Chelsea oyunu kendi çekildi .Karşılaşmanın 89. dakikada Ronaldo'nun şutunda kaleciyi geçen topu Ashley Cole çizgiden çevirerek Chelsea'yi kurtarırken aynı film bu sefer.91. dakikada Ferdinand'ın vuruşuna Shevchenko çizgiden çıkardığı pozisyonda tekrar vizyona geldi.Kalan 4 dakikalık uzatma süresinde de gol olmayınca Chelsea son iki haftasına girilen ligde 81 puana ulaşarak Manchester United'ı yakaladı

Chelsea : Cech; Ferreira, Terry, Carvalho, A. Cole; Ballack, Mikel, Essien; Kalou, J. Cole; Drogba. (Cudicini, Belletti, Makelele, Anelka, Shevchenko)


Manchester United : Van der Sar; Brown, Ferdinand, Vidic, Silvestre; Fletcher, Carrick, Anderson; Nani, Rooney, Giggs. (Kuszczak, O'Shea, Hargreaves, Ronaldo, Tevez)

Yorumlar