Fenerbahçe Çoştu!!! Çoşturdu !!!


Dün akşam Fenerbahçe tribün desteğini arkasına almış ,kendinden emin bir şekilde maça başladı.Fenerbahçe ilk 10 dakikalaık periyotta kalabalık Chelsea orta sahasının uyguladığı baskı sonucu rakip yarı sahaya geçmekte zorlanırken İngiliz ekibi soldan Mallouda ve özellikle sağ kanattan Joe Cole'nun bindirmeleri ters çalımları ile pozisyon üretmeye çalıştı.12. dakikada soldan Malouda ile gelişen akında Deivid'in ters vuruşu ile Chelsea beklediğnden çok daha kolay şekilde gole ulaşınca oyunun hakimiyetini iyice ele geçirdi.Golden sonra kısa süreli şok yaşayan Fenerbahçe sıkıntıya düştüğü anlarda volkan'ın gayretleri ile ilk devreyi tamamlamayı başardı. Fenerbahçe maçın ikinci yarısına 50. dakikadan itibaren olumlu sinyaller vermeye başladı. Zico 54. dakikada Uğur Boral Colin Kâzım değişikliğine gitti ve C.Kazım'ı sağ kanada monte etti.Kazım birden oyuna hareket getirirken sağ kanatta ortaya koyduğu performans ile Malouda ve Ashley Cole'a zor anlar yaşatmaya başladı.Bu devrede Maldonado'da daha ofansif ve rakip kaleye yakın oynamaya başlaması ile temsilcimiz Chelsea üstünde bir baskı oluşturdu. 65. dakikada Aurelio'nun pasıyla ceza sahası ön çizgisinde pozisyon alan Colin Kâzım, müthiş bir vuruşla maça eşitlik getirdi. Gol ile birlikte Saracoğlu tribünlerinin atmosferi yükseldi adeta patlama safhasına gelen buhar kazanına dönen Saracoğlu stadında oluşan baskıya Chelsea daha fazla dayanamadı.Chelsea golunün talihsiz çocuğu Deivid Maldonado'nun pasında topu önüne aldığında aklında topu kaleye vurmaktan başka bir düşünce olmadığı her halinden anlaşılıyordu Brezilya'lı oyuncu İstanbul Surlarında patlayan Urban usta'nın top güllelerinden farksız bir şut çıkardığı anda herkes kendinden geçerken Cuducini ve arkadaşları ne olduğunu anlamaya çalışıyordu.Golden sonra tedbirli bir şekilde rakip kaleyi zorlayan sarı kanaryalar Stamford Brıd'te chelsea için kolay lokma olmayacaklarını ispatlayarak maçı kazanmayı başardı.Salı gecesioynanacak rövanşta daha etkili bir Alex,takıma dönen bir G.Gönül ve R.Carlos'un varlığı düşünüldüğünde neden olmasın ?
FENERBAHÇE: Volkan, Önder, Lugano, Edu, Vederson, Deivid, Mehmet Aurelio, Maldonado, Uğur Boral (Colin Kazım dk. 54), Ale, Kezman (Semih dk. 72)
YEDEKLER: Serdar, Yasin, Kemal, Ali Bilgin,
CHELSEA: Cudicini, Malouda, Terry, Carvalho, Ashley Cole, Essien, Makelele, Ballack, Lampard (Mikel dk. 76), Joe Cole (Anelka dk. 86), Drogba
YEDEKLER: Hilario, Ferreira, Kalou, Wright Philips, Ale

Yorumlar