G.Saray Mutlu !! Sivasspor Umutlu !! F.Bahçe Perişan

Turkcell süper lig cumartesi akşamı oynanan maçlar ile başladı.Özellikle düşme hattının resmiyet kazanması açısından bu haftaki maçlar çok önemliydi.Sezonun ikinci yarısında yaptığı transferler sonrası toparlanan Ankaraspor Asaş stadında Oftaş karşısında kazandı ve bu sezonu düşme tehditini üzerinden atarak bitirdi.Ankara'da oynanan diğer maçta ise ligin köklü ekiplerinden G.Birliği İ.B.Belediye karşısında kazanınca Kayserispora direnemeyen Rizespor düştü.Rizespor düşerken başkan tarafından edilen şerefimizle düştük sözü her sene yaşanan tekrar gösterimden ibaret talihsiz bir açıklamaydı.Geçen sezon ligten düşen Antalyaspor ve Erciyesspor'ken son anda yırtan Rizespor'un şerefiyle küme düşmesi ,Manisaspor'un işinin mucizelere kalması tesadüf olsa gerek.

Bursaspor'un küme düştüğü sezondan beri araları buz gibi olan Beşiktaş ve Bursaspor geçen Rizespor maçı öncesi yapılan açıklamalar neticesinde alevlenen ortamda derbileri aratmayacak bir atmosferde Beşiktaş'ın cezası sebebiyle Adana'da sahne aldı.Beşiktaş olmadık hayallere kapılmış ve bu hayali kovalar durumda maça hızlı girdi ve Bursaspor karşısında 3 puanı 3 gol ile aldı.Özellikle Holosko attığı ve attırdığı goller ile yeni sezonda takımda en önemli oyuncu olacağının sinyallerini verirken Bursaspor taraftarlarının gizlice stada girmesi maçın diğer ilginç anıydı.

Ligin süpriz takımı Sivasspor Şampiyonluk,Şampiyonlar Ligi ve Uefa kupası'na hareket edecek üç trenden birini yakalamak için tüm varlığı ile mücadelesini sürdürken bu haftaki deplasman galibiyeti ile bana göre Uefa treninin en kıyak kompartımanından bileti aldı.Bundan sonra şampiyonlar ligi şansını yakalamak için çok daha büyük bir çaba sergilemek zorundalar bu yolda tamam yada devam maçında bu hafta G.Saray'ı konukedecekler .Hep beraber izleyip göreceğiz. Galatasaray:Aykut, Sabri, Emre, Servet, Hakan Balta, Ayhan, Mehmet Topal, Arda, Barış, Nonda, Ümit

Yedekler: Orkun, Hakan Şükür, Volkan Yaman, Song, Hasan Şaş, Mehmet Güven, Bouzid

Fenerbahçe:Volkan, Gökhan, Edu, Lugano, Uğur Boral, Deivid, Aurelio, Maldonado, Kazım, Alex, Kezman

Yedekler: Serdar, Selçuk, Semih, Gürhan, Ali Bilgin, Vederson, Yasin

Sarı Kart: Ümit Karan, Mehmet Topal

Gol: 37' Nonda
Galatasaray baskılı bir başlangıç yaptı. Fenerbahçe ceza sahasına gönderilen bir uzun topla kaleciyle karşı karşıya kalan Ümit Karan'ın direkten dönen topuyla gole çok yaklaştı.10. dakikadan sonra tempoyu kontrol etmeye başlayan Fenerbahçe, karşısında Galatasaray, oyun kurmakta zorlansada, savunmasında hata yapmadı ve Fenerbahçe'ye pozisyon vermedi. Karşılaşmanın ilk yarım saati tamamlandıktan sonra yavaş yavaş yeniden yükselen tempo ve Cimbom'un kazanma arzusu Fenerbahçe kalesinde pozisyonlar oluşmasına yetti.Dakikalar 37'yi gösterirken Volkan ve Edu aynı topa girince boşta kaln ve Nonda'nın önüne düşen topta Kongo'lu golcü topu kafayla F.Bahçe kalesine bırakmakta zorlanmadı. 1-0. ikinci yarısı, ilk yarıya göre çok daha düşük bir tempoda geçen derbide istediğini elde eden G.Saray oyunu orta alan'da kitlerken bu dakikalarda Fenerbahçe yedek klübesinde oturan ''Nöbetçi Golcü''Semih'e sarılsada beklenilen olmadı.Sahada gezen Alex'e ayak uyduran diğer oyuncular gibi Semih'te etkili olamayınca gülen evsahibi oldu.Medya'ya yansıyan Kezman'a saldırı haberleri ve Zico'nun oyuncuları suçlu göstermesi ve Edu ile Volkan arasında yaşanan birbirini suçlama hadiselerinden sonra F.Bahçe kısa sürede toparlanırmı bilinmez ama Cimbom çok büyük yol katetti bu gerçek.

Sezonun en önemli maçında ligimizin iki devi sahne alırken Galatasaray aldığı 1-0 'lık galibiyet ile şampiyonluk yolunda dev bir adım attı. Maç öncesi herkesin favorisi olarak gösterilen F.Bahçe Denizlispor faciası yaşadığı sezonda olduğu gibi yine G.Saray'lı oyuncuların inanç ve kenetlenmesinden doğan hırs ve güce boyun eğmek zorunda kaldı.Beşiktaş taraftarı olarak G.Saray'lı oyunculardaki bu birliktelik ve inacı imrenerek izlemekteyim.Hem ezeli rakibini hem de Sivasspor’u 3 puan geçen Cim Bom, son iki maçından 4 puan çıkardığı takdirde, şampiyonluğunu ilan edecek. Aksi durumda ise iki rakibine de şans doğacak. Önümüzdeki hafta oynanacak maçlar bu açıdan büyük önem taşıyor. Lider, Sivas’tan puansız döner, Fenerbahçe de Gençlerbirliği’ni yenerse, 3 ekip puan puana gelecek. Bu takdirde üç takımın birbirleriyle yaptığı maçlar yani 3’lü averaj devreye girecek. İkisine de üstün Böyle bir durumda, avantaj Fenerbahçe’ye geçecek. Çünkü Sarı-Lacivertliler, hem Galatasaray hem de Sivasspor’a karşı ikili averajı elinde bulunduruyor. O zaman da son hafta maçları büyük önem kazanacak. Fenerbahçe, Trabzon’dan 3 puanla dönerse şampiyonluğunu ilan edecek. Puan kaybı durumunda devreye Galatasaray ve Sivas girecek. İlk maçı 2-0 kazanan Cim Bom, Sivas’a tek farkla yenilmesi durumunda ikili averaja sahip olacağı için şampiyon olacak. 2 farkta genel averaja bakılacak, 3 farkta Sivasspor tarihinde altın bir sayfa yazacak. Berabere biterse Sivasspor ile Galatasaray arasındaki maçın berabere bitmesi, Fenerbahçe’nin Gençlerbirliği’ni yenmesi durumunda, Cim Bom, 1 puan farkla liderliğini sürdürürken, Sivas 3 puan geride kalacak. Bu durumda iki ezeli rakibin son hafta oynayacağı maçlar şampiyonu belirleyecek. Aslan, evinde Gençlerbirliği Oftaş’ı yendiği anda, zaferini ilan edecek. Puan kaybı durumunda, Kanarya’nın Trabzon deplasmanında alacağı skor önem kazanacak. Beraberlik veya ev sahibinin galibiyeti Cim Bom’u yine şampiyon yapacak, aksi durumda Fener ipi göğüsleyecek.

Yorumlar