Real Madrid Şampi.....!!!!

Pierre Webo &  Daniel Guiza
Mallorca ligde son maçlarını oynayan Murcia karşında deplasmanda Daniel Guiza'nın hattrick yaptığı maçta 4-1 kazanırken diğer gol Arango'dan geldi.Murcia'nın tek gölünü ise uzatma anları oynanırken Baiano atarken bu sonuçla Mallorca puanını 44'e yükselterek Uefa kupasına katılma umutlarını sürdürmeyi başardı.



La liga'da 33. hafta maçlarında Real Madrid şampiyonlar ligi umutları ile tribünleri dolduran coşkulu taraftarının önünde Santander karşısında Raul ve Higuain ile bulduğu gollerle şampiyonluk yolunu sonuna kadar açarken şimdi tek düşünceleri Barnebau stadında ezeli rakibi Barcelona karşısında kazanarak doyasıya bir şampiyonluk turu atarak Barcelona'ya nazire yapmak .Real ikinci Villareal'in 10 puan ,Barcelona'nın ise 11 puan önünde lider durumda bulunuyor.Santander ise Sevilla ve Atletico Madrid'in puan kaybı sonrası beliren Şampiyonlar ligi şansı için gerekli puanı alamadı ve şimdilik şansı tepti.



Barcelona derbisinde Espanyol ve Barcelona karşıya gelirken bu maç bizim için derbi olarak görünmese de tribünlerde yer alanlar için farklı bir maçtı. Barcelona golsüz beraberlik'le Nou Camp'tan ayrılırken Messi sahalara dönmesine rağmen eski etkinliğinden uzak bir görüntü çizdi .Real Madrid ile arasındaki puan farkını azaltmak için sahaya çıkan Barcelona bu beraberlikle puanını 61'e , Espanyol ise 46'ya yükseltti ve Uefa Kupası umutlarını sürdürdü.Nou Camp'ta oynanan maç bir hayli sert geçti. Ev sahibi Barcelona'dan 5 futbolcu sarı kartla cezalandırılırken, Espanyol'dan tam 7 futbolcu sarı kart gördü


La liga'da süren ikram yarışında Barcelona'nın ikramını değerlendiren Villareal Nihat ile 16. dakikada öne geçerken 46. dakikada Cazorla ile iki farklı üstünlüğü yakaladı ve zorlanmadan direk Şampiyonlar ligine katılma yolunda büyük avantaj yakaladı.Barcelona'nın Barnebau'da Real Madrid ile oynayacağı maçta olası bir puan kaybı yaşama ihtimali'nin kuvvetle muhtemel olduğunu düşünürsek Deniz atları büyük ihtimal lig ikinciliğini sezon sonuna kadar sürdürecek.Villarreal'in en fazla gol atan oyuncusu olan Nihat, gol sayısını 15'e çıkartırken, La Liga'nın da en çok gol atan 4. futbolcusu konumunda .
Ligde kalma mücadelesini sürdüren Zaragoza ile Huelva'nın karşı karşıya geldiği mücadelede sezonun en büyük hayal kırıklığı olarak gösterilen Zaragoza kendi sahasdında Oliviera(2) ve S.Garcia'nın golleri ile 3-0'lık net bir galibiyet alırken Huelva ile yer değiştirdi.Huelva takımında yer alan Ersen Martin maçın 62. dakikasında Edu Moya'nın yerine oyuna girerken etkili bir oyun ortaya koyamadı.


Ligin ikinci yarısında ortaya koyduğu performans ile düşme hattından hızla uzaklaşan ve Uefa kupasına katılma şansı yakalayan Deportivo, Osasuna deplasmanında çıkışını sürdürdü.Bir zamanlar şampiyonlar ligi'nin gediklisi olan gönlümüzün bir köşesinde yeretmiş olan Deportivo'nun bu performansı gelecek sezon için bizlere de umut vermekte.Deportivo 3 puanı 64. dakikada sergio ile bulduğu golle kazanırken Laliga'da ikinci yarının puan tablosu yapılınca Deportivo ilk sırada yer almakta.



Uzunca bir zamandır ligin son sırasına demir atan Levante hafta içinde ortaya çıkan grev haberleri ve ligden düşmüş ,psikolojik olarak hazırlıksız bir takım olarak sahasında Copa Del Rey finalisti Getafe'yi ağırladı. Levante ülkemizde olduğu gibi İspanya'dada ekonomik sorunlar takıma olumlu yansıyor anlaşılan dedirten bir skora imaza atarken taraftarlarına sezon başı neredeydiniz dedirtti.karşılaşmanın golleri40.dakika Juanma,43 .dakika Berson ve 53. dakikada Leon'dan gelirken Getafe'nin tek saysı 59. dakikada De la Red ile geldi.




Kabus gibi geçen sezonu Copa del Rey Şampiyonluğı ile kurtarmayı başaran Valencia, 5-1'lik skorla Athletic Bilbao karşısında bozguna uğradı.Valencia haftayı düşme potasının 2 puan üstünde kapatırken anlaşılan Koeman'a Copa Del Rey'de çare olamayacak.Sezon ortasında aldığı teklif sonrası Psv'den ayrılıp Valencia'nın başına geçen Koeman sanırım ligde şampiyonluk UefaKupasında çeyrek final performansı ortaya koyan Psv'yi görünce aldığı karara pişmandır.Athletic Bilbao'ya galibiyeti getiren golleri, Martínez (19'), Llorente (48', 68'), Iraola (84') ve Aduriz (90') kaydederken, Valencia'nın tek golünü bitime 15 dakika kala David Villa attı.


Capel,Kanoute,Fabiano,Alves gibi oyuncuları ile bir çok takımın iştahını kabartan Sevilla kendi sahasında ligin yeni takımı Almeira karşısında aldığı şok skorla şampiyonlar ligi ümitlerine büyük darbe vurdu.Fenerbahçe karşısında şampiyonlar ligine veda etikten sonra eski istikrarını yakalayamayan Sevilla bu sonucun ardından yeni sezonda çok farklı bir kadro ile karşımıza çıkacağa benzer keza başkanları kadronun maliyetini sadece Laliga'dan elde ettiğimiz gelirle karşlamalarının imkansız olduğunu şampiyonlar ligine kalmak zorunda olduklarını aksi sonuçta oyuncu satışı düşünebileceklerini ifade etmişti.Almeria'ya 3 puanı getiren golleri Daniel Alves (24')(k.k.), Negredo(46',65') ve Ortiz (61') kaydederken, Sevilla'nın tek golü ise Kanoute (72') attı.

La Liga'da 33. Hafta sonuçları
FC Barcelona - Espanyol 0 - 0
Sevilla - Almeria 1 - 4
Zaragoza - Recreativo Huelva 3 - 0
Atletico Madrid - Real Betis 1 - 3
Osasuna - Deportivo La Coruna 0 - 1
A.Bilbao - Valencia 5 - 1
Villarreal - Valladolid 2 - 0
Levante - Getafe 3 - 1
Murcia - Mallorca 1 - 4
Racing Santander - Real Madrid 0 - 2

Yorumlar