La Liga 34.Hafta

Barcelona'nın mağlubiyeti sonrası ikincilik için avantajını artıtmak için fırsat yakalayan Villareal Madrid fatihi R.Betis karşısında Marcos Senna'nın golü ve kaleci Lopez'in insan üstü çabası ile kazanarak aradaki farkı 4 puana çıkartarak rahatadı.Real Betis ise aldığı bu yenilgiyle 44 puanda kaldı ve UEFA Kupası hedefinden iyice uzaklaştı.Nihat kahveci Sociedad'tan sonra bu sefer Villareal forması ile Şampiyonlar liginde sahne alacak.Ligte özellikle Barcelona'nın erken havlu atması sonucu şampiyonluğu haftalar önce kutlamaya başlayan Galacticos Barnebau'da konuk ettiği Bilbao karşısında Saviola ,Robben ve Higuain ile buılduğu goller ile net bir galibiyet alırken dikkatini iki hafta sonra oynayacağı Barcelona maçına dikti bile.

Laliga'nın 34. haftası sonrası Barcelona ikinci yarının flaş takımı Deportivo deplasmanında Messi ve Etoo'suz kadrosuyla şampiyonlar ligine direk katılım manasına gelen lig ikinciliği ile alakadar olmadığını dosta düşman gösterdi.Deportivo karşısında baştan sona silik ve aciz görüntü çizen Barcelona'yı 54. dakika'da Rodrıguez ve 74'de Pablo Amo'nun golleri ile geçerken Uefa kupasına katılma yolunda ümitlerini sürdürdü.Los Turcos ve Uefa kupasına katılım bileti arasında tek engel 3 puanlık farkla Sevilla.Barcelona için sezonun kalanında iki hedef kaldı. ilk önce Old Trafort'tan final bileti alıp Moskova'nın yolunu tutmak sonra Barnebau'da şampiyonluk şarkıları söyleyen Real Madrid taraftarının karşısında Los Galacticos'u yenerek tadını kaçırmak.Bakalım ne kadarını yapabilecekler.

Sezon öncesi bu kadro ile en kötü Uefa kupasına katılırlar şeklinde görüş belirtilen R.Zaragoza Espanyol deplasmanından 1 puan alınca tekrar düşme hatına gerilemek zorunda kaldı. Espanyol uzun süre sonra sahalara dönen Riera'nın klas golüyle 60,dakikada öne geçerken Olivira 85. dakikada penaltı golüyle Zarogaza'ya 1 puanı getirmesini bildi.Lig'te Zaragoza ile olmak yada olmamak savaşına giren Huelva ise ikinci lig biletini haftalar önce alan Levante karşısında Ersen Martin ve Camunas ile 3 puan aldı ve 2 puan farkla Zaragoza'nın önüne geçti.Kalan dört haftada Zaragoza sırasıyla Deportivo,(Dep) Valencia,R.Madrid,(Dep) Mallorca ile oynarken ,R.Huelva ise (Dep) A.Madrid,Villareal,(Dep) Almeira,Valladolid ile oynayacak bana göre Huelva ligte kalma yolunda fikstür ve puan avantajı ile çok daha şanslı görünmekte.

La Liga'da şampiyonlar ligine katılması için şans meleklerinin fazla mesai yaptığı ekip kuşkuşuz A.Madrid . Getafe karşısında küçük Madrid derbisine çıkan Atletico Kun Aguerro ile 1 puanı kurtarırken dördüncülük yarışındaki diğer rakiplerinden Santander mağlup,Sevilla berabere kalınca bu haftada yerini korumayı başaran Atletico bu 1 puan için çok başarılı oynayan ve birde penaltı kurtaran Arjantinli kalecisi Leo Franco'ya çok fazla minnettar .Maçta özellikle Getafe'nin 12. dakikada Albin ile bulduğu gol gerçekten muhteşemdi.
Mallorca sahasında ağırladığı Santander'i sezonun flaş ismi Guiaza'nın etkili oyunu ile geçerken şampiyonlar ligi rüyası gören konuk ekip bu yenilgi ile A.Madrid'i yakalama şansını şimdilik kaybederken kalan haftalardada baskı altında görülen Santander bu hedefi başaracak gibi durmuyor.Şampiyonlar ligi mücadelesinin diğer takımı Sevilla ise haftalardır puana hasret Murcia karşısında beklentilerin çok altında bir performans sergilerken evsahibi ekibede 1 puanı hediye etti.Bu sezon şampiyonlar ligine katılmayı başaramaması halinde bir çok oyuncusuyla vadalaşması beklenilen Sevilla Alves,Capel,Kanoute,Fabiano,Poulsen gibi oyuncuların bu hafta içi etiketini asacak gibi.
Haftanın rahat takımları Valladolid ve Almeira'nın mücadelesinde ise son dakika golüyle 3 puan Valladolid olurken dikkate değer bir gelişme yoktu.Koeman'ını biletini kesen Valencia evinde Osasuna karşısında Mata,Joaquim ve Villa ile 3 gol bularak rahat bir galibiyete imza atarken yeni sezonu beklemeye başladı.

Deportivo-Barcelona 2-0
Murcia-Sevilla 0-0
Valencia-Osasuna3-0
Mallorca-Racing Santander3-1
Valladolid-Almería 1-0
Getafe-Atlético Madrid1-1
Rec. Huelva-Levante 2-0
Espanyol-Zaragoza 1-1
Betis-Villarreal 0-1
Real Madrid-Athletic Bilbao3-0

Yorumlar