Lisandro Lopez 2 Benfica 0

F.C. PORTO: Helton; Bosingwa, Pedro Emanuel , Bruno Alves ,Fucile; Lucho, Paulo Assunção ,Raul Meireles; Tarik, Lisandro, Quaresma.

BENFICA: Quim; Nelson, Luisão, Katsouranis , Leo; Binya; Maxi Pereira, Rui Costa ,Rodriguez; Nuno Gomes ,Dia Portekiz liginde şampiyonluğunu garantileyen Porto Lisandro'nun 7 ve 28. dakikalrda attığı iki golle ezeli rakibi Benfica'yı mağlup ederken Benfica aynı hafta içinde ard arda iki derbi maçındanda mağlup ayrılarak taraftarlarına hüsran yaşattı.Lisandro Lopez bu sezon 24. golüne ulaşırken gol krallığında uzak ara önde gidiyor.Porto'nun şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan Arjantin'li oyuncu sezonun kapanış maçı sayılabilecek bu mücadelede attığı 2 golle taraftarlarının önünde efsaneleşmeyi başardı.
Şampiyonlar ligi ve Uefa kupasına gidecek takımların belirleneceği son üç hafta öncesi Sporting Lizbon Benfica ve Guimares'in puan kaybettiği haftada ligten düşmesi haftalar önce kesinleşen lig sonuncusu Leira karşısında 4-1 lik skorla bozguna uğrarken ikincilik koltuğunu kapma şansını kaçırdı.haftanın kapanış maçı bu akşam Belenenses ile Setubal rasında oynanacak.
1.FC Porto 69
2.V. Guimarães49
3. Sporting 46
4. Benfica45
5. V. Setúbal 41 ( 1 Maç eksik )
6. Marítimo40

Yorumlar