Liverpool'a Son Dakika Kabusu 1-1

Avrupa Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında ikiİngiliz'in kapışmasında oldukça dramatik anlar yaşandı. Anfield Road'da ilk yarısı boyunca Kuyt ve Torres ile etkili olan Liverpool, karşılaşmanın 43. dakikasında Lampard'ın kaptırdığı topta Makalele'nin müdahale edemememsi sonucu Dirk Kuyt'ın attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde kapadı. İkinci yarıda da daha baskılı olan Liverpool, Babel, Gerrard ve Torres ile baskısını artırırken ,Chelsea ise Malouda ile bir kez gole çok yaklaştı. Karşılaşmanın son anları oynanırken Malouda'nın soldan içeri kestiği topta oyuna sonradan oyuna giren Riise Anelka'dan önce müdahale etti ancak top Liverpool filelerine Chelsea golü olarak geçmişti.Chelsea bu sonuçla, daha önce yarı finalde 2 kez elendiği ezeli rakibine karşı ikinci maç öncesi üstünlük kurmuş oldu. Bu sonuçla liverpool'a oranla final için daha şanslı konuma gelen Chelsea İngiliz medyasında Mourinho'nun yerini dolduramadığı ve takıma 3 beden küçük geldiği yazılan Avram Grant ile Mourinho ile yapamadığını yapıp kupada sonuna kadar ilerlediği takdirde buda çok ilginç bir görüntü olacağa benzer.Maç boyunca Chelsea orta alanda Essien'in yokluğunu ziyadesiyle hissederken takımın orta alan dinamosu Lampard beklenilen performansını sergileyemedi.Bir parantezde sinir bozucu telafuzları ile maçı Azerbaycan televizyonundan takip etmemize sebeb olan spikere yani Gökhan Telkenar'a en kısa zamanda İngilizce kursu almasını tavsiye etmeden geçemeyeceğim.Ne demek ''Çalsi'' ve ''Benyanun'' el insaf .

Liverpool: Reina, Arbeloa, Carragher, Skrtel, Aurelio (Riise 61'), Kuyt, Alonso, Mascherano, Babel (Benayoun 75'), Gerrard, Torres.

Chelsea: Cech, Ferreira, Carvalho, Terry, Ashley Cole, Lampard, Makelele, Ballack (Anelka 86'), Joe Cole (Kalou 63'), Drogba, Malouda.

Liverpool klübününü %50 hissesine sahip olan Tom Hicks ve Ceo'su Rick Parry , İngiliz polisi tarafından yapılan güvenlik uyarılarına aldırmadan maçı tribünlerde takip etmekten kaçınmadı.Bilindiği üzere Liverpool'un önemli tribün grubu Kop klüp hisselerinin kendi taraftar derneklerine d satılması konusunda Hick ve ekibi ile ters düşmüştü.Son haftalarduyarmasına rağmen 4 aylık aradan sonra tribündeki yerini alırken, bir kaç taraftarınn protestosu ile karşılaştı. İki takım 30 Nisan Çarşamba günü Stamford Bridge'te finale çıkabilmek için bu maçın rövanşında karşılaşacaklar .

Yorumlar