Olimpiakos Şampiyon


Yunanistan liginde Şampiyon belli oldu.Son oynadığı derbide Olimpiakos'u 4-0 lık sonuçla yenerek ümitlenen Aek tüm çabasına karşın Pire ekibini durduramadı.Son yıllarda Yunan ligine ambargo koyan Belluschi,Kovaçeviç,Lua Lua,Zewlakov,Raul Bravo;Galetti gibi isimlerle bezeli kadrosuyla sezonu şampiyon olarak tamamladı.Ligin son haftasında sahasında İraklis'i ağırlayan Olimpiakos Yunanistanını yeni nesilde en değerli yıldız adayları arasında gösterdiği Costas Mitroglou ile 28. dakika öne geçerken Atina'nın meraklı kulaklarının umutlarını kırmayı başarıyordu.Şölen havasında geçen mücadelede Karaisaki stadyumunda şampiyonluğu perçinleyen gol yine Mitroglou ile gelirken perdeyi kapatan isim 50. dakikada kaptan Djordevic oldu.İraklis teselli golünü 61. dakikada Malogueno attı.Olimpiakos bu sonuçla dördüncü kez ard arda ve son 12 sezonda 11. kez olmak üzere 36. kez Yunanistan Ligi şampiyonluğunu elde ederken şimdi gözler 17 mayısta oynanacak olan Yunanistan kupası finalindeki Aris maçına çevirildi.Olympiakos’un şampiyonluktaki rakibi Atina temsilcisi AEK ise evinde Asteras Tripolis’i Brezilyalı yıldız Rivaldo'nun iki golüyle 2-0 yenerek puanını 68 yaptı ve ligi ikinci sırada bitirdi.Rivaldo bu maç ile birlikte profösyonel futbol yaşamına son noktayı koyarken maç sonu duygusal anlar yaşandı.
Olimpiakos :Nikopolidis, Torossidis (86’ Pantos), Leonardo, Zewlakow, Raul Bravo, Stoltidis, Patsatzoglou, Galletti (73’ Nunez), Mitroglou, Lua Lua (82’ Belluschi), Djordjevic.

Iraklis: Bandis, Perperidis (46’ Malagueno), Yiannoulis (54’ Mavroyenidis), Katsambis, Papazaharias, Poursanidis (80’ Aslanidis), Marquez, Aaron, Yantsis, Garcia, Komvolidis

Yorumlar