Sporting 5-3 Benfica

SPORTING :Rui Patricio; Abel, Tonel, Miguel Veloso,Grimi; Adrien (Izmailov, 33 m); Joao Moutinho, Romagnoli (Derlei, 62 m) e Vukcevic; Liedson, Yannick (Gladstone, 86 m).
BENFICA : Quim; Nelson, Luisao, Katsouranis ,Leo; Petit (Cardozo, 85 m); Maxi Pereira, Rui Costa e Cristian Rodriguez; Di Maria (Sepsi, 65 m) , Nuno Gomes.

Goller: 0-1, Rui Costa (19 m)0-2, Nuno Gomes (30 m); 1-2, Yannick (67 m); 2-2, Liedson (75 m)3-2, Derlei (79 m); 3-3, Cristian Rodriguez (82 m); 4-3, Yannick (83 m); 5-3,Vukcevic (90 m).

Jose alvalade stadında oynanan derbi Sporting için tarihi bir zafer gecesi olarak hafızalara kazındı. Maça ilk yarım saatte Rui Costa'yı durduramayan evsahibi Costa'nın attığı ve hazırladığı bir gol ile mağlup başlayan Sporting maç başından beri baskılı oynayan taraf olmasına rağmen ilk yarıda Benfica'nın iki golune teslim olmuştu. İkinci yarıda Vukceviç'in önderliğinde saldıran Sporting forvetleri ile Benfica kalecisi Quim arasında geçen mücadelede son yirmi dakikaya girilmesine rağmen gelmeyen gol ve iyice artan Sporting baskısına Benfica daha fazla dur diyemedi ve Yannick ile Liedson beraberliği bulan Sporting Derlei ile 3-2 öne geçmesine rağmen tribünlerdeki çoşku seli kısa sürdü.Rodriguez tekrar maça eşitlik getiren golü atarken Sporting tekrar Yannick'in gol sonrası gelişen ilk atakta muhteşem bazukası ile tekrar skoru değiştirdi. 4-3.Son dakikada Vukçeviç'in golüyle ile festival alanına dönen Alvalade stadı Sporting için unutulmaz bir geceye son noktayı koyuyordu.Maçın golleri için tıklayınız.

Yorumlar