Boca Juniors 1-0 River Plate

BocaJuniors: Caranta; Maidana, Caceres, Morel Rodriguez , Monzon; Ledesma, Battaglia, Riquelme D tolo; Palacio , Palermo.

Riverplate: Carrizo; Gerlo, N.Sanchez, Tuzzio , Villagra; Ponzio, Abelairas, Ortega , Buonanotte; A.Sanchez , Falcao García.
El süperclassico'da kazanan beklenildiği gibi Boca oldu.Maça hızlı bir giriş yapan Boca Palacio ile etkili olmaya çalışırken bu oyuncu beklenilenden uzak bir performans sergiledi.Maçın 14. dakikasında Palacio'nun Carizzo ile karşıkarşıya kaldığı pozisyon sonucu kazanılan kornerde Riquelme uzun uzudıya düşündü, taşındı,ölçtü,biçti ve dakikalar 15:48'i gösterirken içeriye Battaglia'nın kafasına muhteşem bir kesme attı.Battaglia bu kesmede köşeden fileleri bulmakta zorlanmazken La Bombenera'da yer yerinden oynadı.Apertura sezonunda El Monumental'de oynanan maçta rakip kaleye gitmekte zorlanan ve oldukça silik görünen Boca bu maçta etkili olurken RiverPlate özellikle Ortega,Falcao ve Diego Buonanotte ile hücüm bölgesinde sonuç almaya çalıştı.Bu sezon River'in önemli kozları arasında yeralan Diego Buonanotte ayağına aldığı topları genelde ezerek Riverplate'nin bir çok akınında etkisiz kalmasına sebep oldu.Bir dönem Fenerbahçe forması giyen Ortega River adına sahanın ene etkili ismi olurken ileride destek olacak oyuncu bulamamsından ötürü yalnızları oynadı.River ikinci devre kornerden gelen topta Diego Buonanotte'nin yerine oyuna dahil olan Sebastian Abereu'nun müsait pozisyonda kafayla üstten auta vurduğu pozisyonda gole yaklaşmasına rağmen sonuc alamadı.
75. dakika'da Riquelme sakatlanarak yerini Cristian M. Chavez 'e bırakırken aynı dakikada River'da Ortega ile Mauro Rosales'i değiştirdi.Bu dakikadan sonra iki ekipte organize olmakta zorlanırken Boca uzun toplarla etkili olmaya çalıştı.Futbol kalitesi olarak yavan geçen classico'da Boca seyircisinin önünde zafer kazanırken kadro kalitesi olarak Riverplate'e nazaran oldukça geride olduğu gözlerlerden kaçmadı.Bu sonuçla Estudiantes'de Argentinos deplasmanında yenilmesi ile yarışa ortak olan Boca bu hafta sonu Estudiantes deplasmanında konuk olacağı maç çok daha önemli hale geldi. ligte Estudiantes,Riverplate,SanLorenzo 27'şer puanla sıralanırken Boca 26 puanla dördüncü sırada yeraldı.
Lanus 2 - 6 Arsenal S.
Huracan 1 - 0 Gimnasia J
Colon 3 - 2 Banfield
Independiente 3 - 0 Newell's
San Martin 0 - 1 Olimpo
A.Juniors 2 - 1 Estudiantes
Boca Juniors 1 - 0 River Plate
Rosario Central 3 - 2 Racing Club
Gim. La Plata 1 - 2 San Lorenzo
Tigre 0 - 2 Velez Sarsfield

Yorumlar