Euro 2008 öncesi sakatlık Kabusu

Avrupa futbol şampiyonasının başlamasına 18 gün kala takımlar kadroları açıkladı.Hazırlık maçları bugün itibariyle başlıyor ve yoğunlaşarak devam edecek.Şampiyonaya sayılı günler kala takımlar için talihsiz sakatlık haberleri gelmeye başladı bile .Seçilen kadrolar içinde ilk sakatlık haberi Romanya milli takım kadrosunda yeralan ,bir dönem Galatasdaray forması giyen Ovidiu Petre voleybol oynarken dizinden sakatlanmış ve kadrodan çıkartılmış.Bu sakatlık 2002 dünya kupası Brezilya takım kadrosunda takım kaptanı olarak ilan edilen Edmilson'un antremanda kalecilik yaparken kolunu kırıp turnuvaya veda etmesini hatırlattı bizlere.
(A) Grubu'ndaki rakiplerimizden evsahibi İsviçre'nin forveti Blaise Kufo'nun kasığında meydana gelen yırtılma sebebiyle enaz 2 hafta oynayamayacak duruma gelmesi. Kufo bu sezon Hollanda liginde Ajax'ı şampiyonlar ligi mücadelesinin dışına iten Twente'de 22 gol atmayı başarmış önemli bir oyuncu .Turnuva sonrası görevi bırakıp emekliye ayrılacak olan İsviçre milli takım teknik direktörü Khun bu sakatlık sonrası pek mutlu olmasada kadroda bulunan Frei,Eren Derdiyok ,Gökhan İnler,Hakan yakın gibi isimleri dikkate alındığında telafisi mümkün bir sakatlık olduğuda kesin .

Grubumuzda yeralan takımlardan Nedved ve Rocisky'siz kadrosuyla ne yapacakları merak uyandıran Çek cumhuriyetinin en önemli kozları arasında gösterilen orta saha oyuncusu Daniel Pudil, son lig maçında elinde oluşan kırık sebebiyle şampiyonada yer alamayacak. Pudil'in yerine, Hertha Berlinli Rudolf Skacel'in milli takıma çağrılacağı belirtilmiş.

Milli takımımızda ise Gökhan Gönül'ün son yapılan kontrollerde turnuvada forma giymesinin mümkün olmadığı bildirildi.Gökhan Zan ise kasık problemi sebebiyle antremanlarda zorlanmakta ve sakatlığı tekrar nüksetmiş.Bu durumda Hızla düzelen ve turnuvaya yetişecek olan Hamit Altıntop ve Gökhan Gönüllü rüya sağ kanat olayından vazgeçmek durumda kalacağımız kesin diğer net durum ise Sabri'nin yeri garanti olacak gibi.Orta alan ve hücüm hattındaki zengiliğimizin yanında defanstaki sakatlık problemleri ve oyuncuların yam olarak hazır olamayacak olması takımımızın önünde en büyük problem görüntüsünde.

Turnuva öncesi kadrolarla ile ilgili diğer ilginç gelişmeler ise Zenit kadrosunda yeralan Denisov'un Hiddink tarafından gelen milli takım davetini geri çevirmiş olması.Trezeguet,Raul ,Hakan Şükür gibi sembol isimlerin kadro dışı kaldığı ve kadroda olmak için kendini parçaladığı ortamda Denisov bu kararı ile oldukça şaşırttı.Denisov'un kararının ardında aşk ile bağlantılı bir tatil kaçamağımı? yoksa grup eleme maçları sürecinde fazla tercih edilmemesine duyulan kırgınlıkmı var bilinmez ama ilginç olduğu kesin.

Yorumlar