Kupa Şampiyonu Kayserispor

Oldukça yavan tatsız, tutsuz ve sıkıcı geçen maçta iki takımda baştan penaltılara hazırlanmış gibiydi.Maç öncesi iki takımada direk penaltı atalım teklifi sunulsa sanırım ikiside kabul ederdi. Maçın normal süresinde ve uzatmalarında Mehmet Topuz'un şutu ve Cangele'nin sakatlığından başka akılda kalan bir olay olmazken penaltı atışlarında Gençlerbirliği-Galatasaray finalinden bu yana en çok penaltı atışı yapılan final maçına sahne oldu.Gençlerbirliği El Saka ve Ergün ile iki kez kupayı kazanacak atışı yapma şansı yakalamasına rağmen fırsatı kullanamadı.Kayserispor İvankov (2), Ali, Iglesias, Toledo, Saidou, Aydın (2), Mehmet, Kemal ve Kamber penaltı atışlarını gole çevirirken, Koray, Saidou, Turgay atışlardan yararlanamadı. Gençlerbirliği'nde ise Peric, Ergün, Mehmet Nas, Kahe, Addo, Tuna, Engin, Kerem, Mehmet Çakır ve Hakan fileleri havalandırmayı başardı. Başkent ekibinden Ergün, Kahe, El Saka ve Mehmet Çakır penaltı atışlarını gole çeviremedi. Kupayı kazanan Kayserispor yeni sezonda Uefa kupasında mücadel edecek.
Gençlerbirliği: Peric , Ergün , Ayhan Tuna , El Saka , Erkan (Dk.95 Hakan ), Engin , Kerem , Mehmet Nas , Addo , Isaac (Dk.82 Mehmet Çakır ), Kahe

Kayserispor: Ivankov , Koray , Ali Turan , Aydın , Toledo , Eren (Dk.90 Turgay ), Saidou , Ragıp (Dk. 102 Kamber), Mehmet Topuz , Iglesias , Cangele (Dk.105 Kemal )

Yorumlar