La Liga

Laliga'da 36. hafta maçları Espanyol- A.Madrid mücadelesi dışında dün gece oynanadı.Racing Santander ve Sevilla kalan iki haftada Atletico ile şampiyonlar ligi yarışına devam eden takımın belirleneceği maçta El Sardinero'da karşılaştı. Sevilla Fazio (2) ,Renato'nun golleri ile 3-0'lık deplasman galibiyeti alarak Santander'i mücadelenin dışına itti.Bu sonucun ardından Sevilla maç fazlası ile 58 puanla dördüncü yükselirken aynı puanda olan Atletico Madrid'in Espanyol maçında kaybetmesini bekleyecek. Santander mağlubiyet sonrası 56 puanla altıncı konumda Santander 3 puan geridinde yeralan Mallorca'nın ardına düşmediği takdirde gelecek sezon Uefa Kupasında mücadele edecek.Santander kalan iki haftada hafta sonu Bilbao deplasmanı ve evinde Osasuna ile oynayacak. Sevilla ise hafta sonu Betis derbisine çıkacak ve son hafta Pizjuan'da Bilbao'yu konuk edecek.
Bu sezon hatırlamak istemiyecekleri sonuçlara imza atan yarasalar Villareal'den Mestella'da 3 yiyerek başladıkları sezonda R.Madrid'e 1-5, Bilbao'ya Mestella'da 0-3 deplasmanda 5-1 ,Barcelona'ya Mestella'da 0-3 Nou Camp'ta 6-0 ,Mallorca'ya 0-3 gibi skorlarla boyun eğerek bir sezon içinde bu güne yaşamadıkları kadar ağır skorları Mestella'da yaşamışlardı.Valencia için bu sezon hatırlamaya değer olaylar sanırım barnebau'da kazanılan 3-2'lik halibiyer ve Copa Del şampiyonluğu olacak.İşte bu atmosferde pazar gecesi Barcelona karşısında aldığı 6-0'lık tarihi mağlubiyetin ardından düşme ateşini çok daha fazla hissetmeye başlayan Valencia yine ligin düşme potasında yeralan ekiplerinden Zaragoza arasında çok kritik bir maç oynanadı.Aimar'sız Zaragoza karşısnda Silva'nın attığı gol ile kazanan Valencia çok büyük aksilik olmazsa ligte kalmayı başardı diyebiliriz.Zaragoza ise rakipleri Huelva ve Osasuna'nın mağlup olması Vallodolid'in ise berabere kalması sonucu avantaj kaybetmedi ama işi bitrime şansını tepti .Valencia pazar günü Levante deplasmanına çıkacak ardından son hafta evinde A.Madrid ile oynacağı maç ile sezonu bitirecek.Zaragoza ise hafta sonu sahasında şampiyon R.Madrid'i ağırladıktan sonra som hafta sahasında Uefa kupası bileti kovalayan Mallorca ile mücadele edecek bu fikstür ile Zaragoza'nın işi hiç kolay değil.

Lig ikinciliği yarışında önemli bir avantajı elinde bulundurarak çıktığı Huelva deplasmanında Nihat Kahveci ve G.Franco ile kazanan Villareal ElClassico'da Barcelona'nın yenilmesi sonucu bitime iki hafta kala lig ikinciliğini garantilediler. Nihat attığı gol ile gol sayısını 18'e yükseltti.Huelva ise sahasında oynadığı bu maçta puan çıkaramayınca rakiplerinin kaybından faydalanamayarak kaderini kalan iki haftada yapacağı Almeira deplasmanı ve sahasında diğer düşme adayı Valladolid maçlarına bıraktı.Zaragoza'ya göre daha basit bir fikstüre sahip olan ve düşme hattındaki rakiplerinden Valladolid ile sahasında oynayacak olan Huelva bu tarihi fırsatı değerlendirse ligte kalmaya en yakın takım konumunda . Ligin ikinci yarısının Deportivo ile birlikte en çok puan toplayan takımı olan Mallorca Uefa kupası şansını Osasuna karşısında Golcüsü Guiza ve Trejo ile 2-1 galip gelerek geçti.53 puan ile Santander'in üç puan ardında yedinci durumda bulunan Mallorca son iki haftada Barcelona deplasmanı ve sahasındaki Zaragoza maçlarından 32er puan çıkartıp Santander'im kaybetmesini bekleyecek.Osasuna ise önce sahasında ligten düşen Murcia ileardınmdan ise deplasmanda Santander ile mücadele edecek.40 puan ve averaj ile 17. sırada yeralan Osasuna Zaragoza,Valladolid ve Huelva ile düşen son takım olmamak adına yarışıyor.Gecenin diğer maçlarında ise Deportivo ligten düşen Levante ile karşılaştı ve 88. dakikada Riki ile bulduğu gol ile kazanarak azda olsa Uefa kupasına katılma ümitlerini sürdürdü.Haftalardır ücretleri ödenmedi için daha önce antremanları boykot eden Levante'li oyuncular maç öncesi Çözümyada Ayrılık yazılı tişörtler giyem oyuncular maçın başlama düdğü ile birlikte orta sahada kümelenerek prostetolarını sürdürdüler. Deportivo hafata sonu Atletico Madrid deplasmanı ve son hafta sahasında Villareal maçı ile sezonu tamamlayacak.

Getafe 4-2 Almeira
Murcia 1-2 A.Bilbao

Yorumlar