Libertadores'te Çeyrek Final Yolu.

Copa Libertadores'te Salı ve Çarşamba gecesi oynanacak maçlar ile çeyrek finalistler belirlenecek.

Fluminense - Atletico Nacional arasında oynanacak gecenin ilk maçında kadrosunda Thiago Neves ,eski Fenerbahçeli Washington ve Dodo gibi oyuncuları kadrosunda bulunduran Fluminense ilk maçta deplasmanda aldığı 2-1'lik galibiyet ile turu büyük oranda geçti diyebiliriz .Kolombiya'da oynanan ilk maçta Nacional 18. dakikada 10 kişi kalmış hemen akabinde Neves'in attığı gol ile geri düşmesine rağmen skoru dengelemeyi başarmış lakin son çeyrekte yediği golle sahadan mağlup ayrılmıştı.İki takım kalitesi arasında uçurum olmasada Fluminense sahasında turu zorlanmadan geçer.

Estudiantes - Deportivo Quito mücadelesinde ise ilk maçı 2-0 kazanan Ekvator temsilcisi son haftalarda düşüşe geçen Estudiantes karşısında Urriata'nın organizasyonunda Delgado,Kaviedes ve Mendez üçlüsü ile gol bularak rahatlamak isteyecek. Quito grup maçlarında Arsenal Sarandi karşısında Arjantin deplasmanında kazanmış Fluminense karşısında ise tek gol ile mağlup olmuştu. Estudiantes bu maça uzun aradan sonra tam kadro çıkma şansını yakaladı ilk maçta etkisiz bir oyun ortaya koyan Veron, Galvan ve yedek klübesinde maça başlayan golcü Maggiolo ile hem kötü gidişe dur demek hemde turu yakalamak için mücadele verecekler ancak işleri oldukça zor.

Atlas - Lanus mücadelesinde Arjantin Apertura şampiyonu olduktan sonra maziyi mumla ratan lanus karşısında ilk maçta oldukça defansif oynamasına ve maç boyu Lanus baskısı altında ezilmesine karşın süpriz bir kontra ile deplasmandan galibiyet ile dönen Meksika temsilcisi Atlas sahasında kazanarak turu geçer.

Cruzeiro - Boca Juniors 2-1'in rövanşında turun en zorlu eşleşmesi olarak gösterilen maçta River fatihi Boca'nın işi oldukça zor.Cruzeiro'nun maç öncesi en önemli silahları Libertadoreste 7 golü bulunan 1,90 lık golcü Moreno ve 5 golü bulunan Ramirez .Boca ilk maçta oldukça üstün oynamasına karşın yediği şok gol ile rövanşa sıkıntılı çıkmasına karşın kadro kalitesi olarak Cruzeiro'ya ağır basmakta ancak Brezilya - Arjantin rekabeti şeklinde geçecek maçta tur ortada görünüyor.

Riverplate - San Lorenzo arasındaki 2-1'in rövanşında ligte şampiyonluk yarışına ortak olan iki ekip arasında yaşanacak Libertadores kapışması gerçekten seyre değergörünmekte.D'alessandro
önderliğinde ligte dolu dizgin yol alan San Lorenzo bence ligin en kaliteli kadrsouna sahip RiverPlate deplasmanında çeyrek final ümitlerine veda eder. Ligte Monumental stadında oynanan maçta River baştan sona üstün performans sergilediği maçta San Lorenzo'yu 2-0 ile geçmişti.River Libertadores'te yola devam eder.

Sao Paulo - Nacional arasında 0-0 sonuçlanan ilk maçın ardından iki ekip rövanşa çıkacak.Güney Amerika'nın eniyi defans yapan ekibi Sao Paulo ilk maçta etkili olan Nacional forvetlerine geçit vermemiş ve işi rövanşa taşımayı başarmıştı.Sao Paulo özellikle problem çocuk Adriano ve Borges ile gol arayacak ve zannımca bunu başaracaktır.Uruguay ve Güney Amerika futbolunun önemli markaları arasında yeralan Nacional ise ligte yaşadığı şok yenilgi sonrası hafta sonu oynanacak Penarol derbisinden önce bu deplasmandan turla çıkmak için Uruguay'ın yükselen değeri Bruno Fornaroli'ye güvenmekten öte tutar yolları yok. Tur Sao paulo'nun olur.

Flamengo- C.America mücadelsinde iki ekip 4-2 falamngo galibiyeti ile biten maçın rövanşına formalite maçına çıkacaklar.Pazar günü Rio eyalet ligi finalinde Botofago karşısında kazanarak şampiyonluğa ulaşan Flamengo Meksika liginde play-off'lara kalamayan ve ligi son sırada bitrimekten son anda yırtarak tarihinin en kötü lig performansını sergileyen kupanın son gol kralı Cabanas'lı America karşsında kazanarak turu geçer.

D.Cucuta- Santos grup maçlarında aynı grupta yeraldıktan sonra eleme maçlarındada yolları kesişen iki takım arasında ilk maçta 2-0'lık galibiyet ile turu geçmeye yakın görünen Santos bu maçtada kazanarak turu geçer.Santos grup maçlarında deplasmanda golsüz beraberlikle ayrılmıştı.

Bu değerlendirmelerin ışığında olası çeyrek final eşleşmeleri şu şekilde olacak gibi görünüyor.Tabiki futbolun her türlü sonuca açık olduğunu unutmamak lazım.

Fluminenese- Sao Paulo
Atlas - ( Cruzeiro-Boca )
Flamengo - Santos
Riverplate - Dep.Quito

Yorumlar