Lyon Şampiyon


Lyon, son yıllarda olduğu gibi bu sezonda Fransa Ligi'nde zirveyi kimseye bırakmadı.Yalnız bu sezon geçmiş sezonlardan farklı olarak şampiyonluğunu ligin son maçında ilan edebildi. Lyon Ligin son haftasında Auxerre'i deplasmanda 3-1 yenerek üst üste 7. kez şampiyonluğa ulaştı.Tahminime göre bu sezon Lyon'un Fransa ligindeki hegomanyasının son sezonu olarak tarihe geçecek keza gelecek sezon çok daha kuvvetli bir Marsilya ve daha inançla savasacak olan bir Bordeaux ile şampiyonluk kıvamına gelmeye başlayan Saint Etienne zirve yarışında olacak. Lyon son haftada Auxerre'i deplasmanda 3- 1 yenerek Lens deplasmanında iki kez öne geçtiği maçta galibiyeti koruyamayan Bordeaux'nun 4 puan önünde 79 puanla şampiyonluğa ulaştı. Bordeaux ise, düşme hattındaki Lens ile deplasmanda 2-2 berabere kalarak sezonu ikinci sırada tamamlarken bu skorla Lens, Metz ve Strasbourg ile birlikte gelecek sezon Ligue 2'de mücadele edecek üçüncü takım oldu.

Sezonun ikinci yarısında özellikle Eric Gerets ile muhteşem bir çıkış yakalayan Marsilya Nancy'nin mağlup olması ile sahasında ecel terleri döktüğü maçta zorda olsa Strasbourg'u 4-3 yenerek sezonu üçüncü sırada kapattı ve Şampiyonlar Ligi ön elemesi oynamaya hak kazandı.

Bu sezon ortaya koyduğu performans ile Barcelona ve Real Madrid başt olmak üzere bir çok takımın iştahını kabartan Lyon'un genç yıldızı Karim Benzema sezonu 20 golle gol kralı olarak tamamladı.

Auxerre 1-3 Lyon
Lens 2-2 Bordeaux
Lorient 1-1 Lille
Marseille 4-3 Strasbourg
Metz 4-3 Le Mans
Nancy 3-3 Rennes
Nice 3-1 Caen
St-Etienne 4-0 Monaco
Sochaux 1-2 Paris SG
Toulouse 2-1 Valenciennes

Yorumlar