Real Madrid Şampiyon


Bu sezon Schuster yönetiminde 31. Laliga şampiyonluğuna ulaşan Real Madrid haftalardır tartışılmaktaydı.Özellikle bu şampiyonluğun Real'in kendi öz gücünden çok rakiplerinin yaşadığı problemler ve kayıpların neticesinde geldiği söylemleri bu maçl ile birlikte iyice kuvvetlendi.Gerçi yakalanan şampiyonluğun bu tarz söylemler ile bağdaştırılması netice olarak anlam ifade etmesede keza Real bu takımların gepsini yenmeyi başardı. Valencia,Barcelona ve Sevilla'nın geçirdiği sezonun özetine bakıldığında Real'in karşısında sağlam bir rakip olmamasıda işleri kolaylaştıran etmenlerden birisi olduğu yadsınamaz bir gerçek.İkinci yarının naşında Cannavaro'nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan R.Madrid 82. Punal'ın penaltı golüyle geri düşşede Bu golün 3 dakika ardından Higuain ile kullanılan serbest vuruş sonrasında Robben skorda eşitliği sağlarken, bitime 2 dakika kala Higuain, attığı golle bu sezon 3. kez Real'e galibiyeti getirdi.Tur bu hafta Barcelona derbisinden sonra çok daha ihtişamlı bir şekilde atılmak üzere Barnebau'ya bırakıldı.

Villareal ilkkez Martin Palermo transferi ile adını duymamaıza vesile olmuş bir kasaba takımı olmaktan çok daha fazlasını gerçekleştirmeye devam ediyor.Sarı denizatları daha önce yaşadıkları şampiyonlar ligi serüvenine bu sefer çok daha kaliteli bir kadro ile kaldıkları yerden devam edecekler.Pires,Nihat,Rossi,Serna gibi isimlerin kontrolünde şampiyonlar ligine direk katılım hakkına her hafta daha fazla yaklaşan Villareal sahasında konuk ettiği kadersizler ordusu Getafe karşısında 37. dakika Nihat ile bulduğu gole kadar tutuk bir görüntü çizerken milli oyuncumuz ve İtalyan ortağı Rossi'nin devre sonunda ortaya koyduğu etkili varyasyonlar ile maçı kazanmayı başardı.Nihat attığı iki golün ardından yerini Tomasson'a bırakırken Laliga'da sergilediği istikrarlı performansı ile Euro 2008 öncesi en büyük kozumuz olacağını belgeledi.

Barcelona, sahasında Valencia'yı 6-0 mağlup etti. Nou Camp'ta oynanan maçta rakibini adeta gol yağmuruna tutan Barça'nın gollerini 5. dakikada Messi, 8. dakikada Xavi, 14 ve 58'de Henry ile 72 ve 79. dakikalarda Bojan Krkic'ten geldi.Geç gelen bu zafer No Camp tribünlerine fazla çoşku vermezken gözler bu hafta sonu oynanacak Real Madrid derbisine çevrildi.Sezon boyunca gerek sakatlıklarlar gerekse Rijkard'ın gitmesi ile ilgili yaşanan spekülasyonlar sonucu istikrarsız bir tablo çizen Barcelona kabus gibi geçen Laliga sezonunu kalan maçlarda parlak sonuçlar alarak tamamlak için ilk engeli geçerken Copa Del Rey'de elendiği ralibinden rövanşı tarihi bir skorla almayı başardı.Barcelona aldığı bu farklı galibiyetle puanını 64'e yükselterek 3. sıradaki yerini korudu.Valencia ise 42 puanda kalırken düşme potasına tekrar girmenin sıkıntısına yaşamaya başladı.
Sezon başı AŞampiyonlar ligine katılmasına kesin gözüyle bakılan laliga'nın gol krallarından Uruguaylı Diego Forlan ,Luis Garcia,Antonio Reyes transferlerinin yanında Aguerro,Maniche,Maxi Rodriguez , gibi yıldızları ile dikkat çeken Atletico gerek Maxi ve Motta'nın uzun süreli sakatlıkları gerekse reyes ve Luis Garcia'nın beklentileri karşılamaktan uzak performansı ve en gerektiği dönemde anlamsızca İnter'e satılan Maniche'nin alternatifinin yaratılamaması sonucu kadro esnekliği yaratamayan Atletico Madrid istikrasız performans çizerek rahat rahat İlk dört sırada yeralabilecekken zar zor yol almaya devam ediyor.Bu hafta Vicento Calderon'da düşme hattının en ateşli ekiplerinden Recreativo Huelva'yı 3-0 mağlup eden Atletico Madrid 23 ve 74. dakikalarda Camacho ile 54. dakikada Aguero ile kazanmayı bildi. Ezeli rakip Real bu sezon şampiyonluk kazanırken Atletico bir genç yıldız adayı daha kazandı İgnacio Camacho . 17 yaşınadki oyuncu Zaragoza^genç takımından Atletico B takımına kazandırılan bir yetenek.Bu sezon ilk kez Barcelona maçında sonradan oyuna dahil olarak Laliga'da sahne alan Camacho İspanya U17 milli takımındad forma giymekte.Ezeli rakibini ekonomik olarak transfer rekabeti ile geçmenin zor olduğunu sonunda anlayan Atletico bu traz oyunculara yatırım yapma konusunda oldukça bonkör .Bakalım istediklerinin ne kadarını başaracaklar ?
Bu sezon Guiza'nın golleri ile yeniden hayat bulan Mallorca Etoo'dan sonra ilk kez bu kadar efektif bir golcü bulmanın keyfini sürüyor.Bilbao deplasmanında attığı iki golle Mallorca'yı taşıyan Guiza penaltısız 24 gole ulaştı ve gol krallığında ilk sıraya otururken başta A.Madrid olmak üzere taliplilerinin iştahını ve değerinide kabartmaya devam etti.Mallorca bu deplasman galibiyeti ile yedinci sıraya yükseldi ve İnterToto kupası için yerini sağlmalarken Uefa kupası için Sevilla'nın kaybını beklemeye koyuldu.


Haftanın diğer müsabakalarında ikinci yarı performansı ile düşme hattından hızla Uefa kupası bileti kovalayan takımların arasına yükselen gönlümüzün Sultanı L.C.Deportivo ligin en büyük hayal kırıklığı olarak kayıtlara geçen Zaragoza deplasmanında son dakikaDa Ayala'nın golüne teslim olarak Uefa Kupası katılma şansını mucizelere bırakırken oynadığı dirençli futbol ile önümüzdeki sezon için ümit vermeye devam etti.Hafta içinde Arjantin'li defans oyuncusu Coloccini'nin ismi Barcelona ile anılmıştı .Coloccini bu maçta yine çok etkili olurken De Guzmanve Pablo Amo'da takım için ne denli önemli olduklarını bir kez daha gözler önünne serdi.Ev sahibi Zaragoza maç boyunca atak bir görüntü sergilerken Deportivo defansına karşı çok fazla atkili olamadılar.Zaragoza bu galibiyet ile Huelva'nın kaybettiği haftada düşme potasının iki sıra üstüne sıçrama yaparken Valencia'da yarışa dahil oldu.


Şampiyonlar ligi bileti kovalayan Racing Santander ligten düşen Murcia karşısında 2-0 geri düşmesine rağmen eski Real madrid'li golü Munitis'in iki ve Lopez'in golüyle kazanarak yoluna devam eti.Sevilla ise Renato'nun iki golüyle Valladolid karşısında zorlanmadan 2-0 galibiyetle haftayı kapattı.


Osasuna - Real Madrid 1 - 2

R.Zaragoza - D.La Coruna 1 - 0

At.Madrid - R.Huelva 3 - 0

A.Bilbao - Mallorca 1 - 2

Barcelona - Valencia 6 - 0

Sevilla - Valladolid 2 - 0

Villarreal - Getafe 2 - 0

Levante - Espanyol 1 - 1

R.Santander - Murcia 3 - 2

Almeria - Real Betis 1 - 1

Yorumlar