Zenit & G.Rangers


Şampiyonlar Ligi'nde Rusya'da oynanacak finale iki İngiliz takımının yükselmesinin ardından, 14 Mayıs'ta İngiltere'de City of Manchester Stadı'nda oynanacak UEFA Kupası finaline adını yazdıran takımlardan biri Rusya'nın yazdıran Zenit Petersburg takımı oldu. Bu sezon büyük bir çıkış yaparak yarı finale çıkma başarısı gösteren Zenit, yarı finalde de sezon öncesi kupanın en büyük favorisi olarak gösterilen Bayern Münih'i saf dışı bırakmayı başardı. Dick Advocaat'ın öğrencileri ilk maçta deplasmanda 1-1 berabere kaldığı Alman ekibini, rövanşta sahasında adeta hezimete uğratarak 4-0 mağlup etti. Zenit'i tarihinin ilk Avrupa kupası finaline taşıyan goller, 4 ve 73. dakikada Pogrebnyak, 39. dakikada Zyrianov ve 53. dakikada Fayzulin'den geldi. Zenit'te milli oyuncumuz Fatih Tekke karşılaşmada yedekler arasında oturdu.Bu Zenit'ki istikrarlı bir şekilde son üç sezondur Uefa kupasında ilerleme kateden ve Kerzhakov gibi bir yıldız yaratıp onuda Sevilla'ya satmayı başaran bir yapının ürünü şimdi ellerinde Kerzhakov'dan çok daha değerli iki oyuncu Arshavin ve Pogrebnyak var. Hatırlarsanız Tigana'nın ilk geldiği sezon Uefa kupasında Beşiktaş ile aynı grupta yeralmış olan Zenit ilk yarıda Sergen Yalçın'ı durduramamış ve adeta dağılmıştı.Lakin ikinci devre disiplinli oyunlarının karşılığını 1 puan kazanarak ve akabinde çeyrek finale yükselerek görmüşlerdi.Şimdi planlı ve programlı yol alan Zenit ne halde Beşiktaş ne halde .



Zenit : Malafeev; Anyukov, Krizanac, Shirokov, Gorshkov; Zyryanov, Tymoschuk, Denisov (Ionov dal 47' s.t.); Dominguez (Lee dal 44' s.t.), Fayzulin; Pogrebnyak.


Bayern Munih:Kahn; Lahm, Lucio, Demichelis, Jansen (Lell dal 1' s.t.); Schweinsteiger, Van Bommel, Zé Roberto (Podolski dal 1' s.t.), Ribéry; Toni, Klose (Sosa dal 17' s.t.). All. Hitzfeld.


Gecenin diğer final mücadelesinde ise Fiorentina ve Glasgow Rangers golsüz biten maçın rövanşında karşı karşıya geldiler. Normal süresi golsüz berabere sonuçlanan karşılaşma uzatmanın sonunda penaltılara kaldı. Penaltılarda rakibini 4-2 yenmeyi başaran Glasgow Rangers final biletini aldı.

Yorumlar