2010 Dünya Kupası G.Amerika

2010 yolunda Güney Amerika derbisinde karşı karşıya gelen Brezilya ve Arjantin golsüz berabere kaldı.Bu skor sonrası Paraguay deplasmada mağlup olunca sıralama çok daha renkli bir görünüme büründü. 2006 Dünya kupasında yaşanan hayal kırıklığı sonrası toparlanamayan Brezilya özellikle Kolombiya ve Venezuella gibi takımların çıkışı,Uruguay'ın toparlaması ile sıralamada beklenilen bölgede yeralmasada bir şekilde kalifiye olacak.Brezilyasız Dünya kabusu yüzyılın hayal kırıklığı olr hatta Dunga ve oyuncu kadrosu vatandaşlıktan bile atılabilir...
Belo Horizonte'de yapılan maçta bildiğimiz Brezilya görüntüsünden olduk düşük performans sergileyen evsahibi Arjantin takımının beraberliği kabul eden görüntüsü ile evinde önemli bir kayıp vermiş oldu.Maçı izleyen isimer arasında İnter'in yeni teknik direktörü Jose Mourinho'da vardı.İkitakım kadrosundaZanetti,Burdisso,Cruz,JulioCesar,Adriano,Maicon gibi altı İnter'li olunca maçı yerinde izlemesi ilginç gelmiyor.Sanki İnter İnter'e karşı maç yapıyor oldu. Oyanan diğer maçlarda ise Bolivya lider Paraguay'ı önce rakım ardından Moreno'nun goller ile çarparken Paraguay önemli bir avantaj elde etme şansını kaybetmesine karşın liderliğini sürdürürken Bolivya bu galibiyet ile çıkmadık candan umut kesilmez deme şansına sahip oldu.Güney Amerika'nın köklü futbol ülkesi Kolombiya Ekvator deplasmanından aldığı beraberlikle yoluna devam ederken büyük ihtimal bu kez 2010 İle birlikte Dünya kupasına tekrar geri dönüş yapacaklar.Bu gece oynanacak Venezuella ,Şili maçında kazana ekip puanını 10'a çıkartarak dördüncü sıraya yükselme şansın sahip olacak.

Brezilya: Julio Cesar; Maicon, Lucio, Juan, Gilberto; Mineiro, Gilberto Silva, Anderson (Diego 34’ p.t., Dani Alves 33’ s.t.); Julio Baptista; Adriano (Luis Fabiano 25’ s.t.), Robinho.
Arjantin: Abbondanzieri; Burdisso, Coloccini, Heinze; Zanetti, Mascherano, Gago, Jonas; Riquelme (Battaglia 38’ s.t.); Cruz (Aguero 22’ s.t.), Messi (Palacio 47’ s.t.)

Uruguay 1:1 Venezuela
Peru 1:1 Kolombiya
Paraguay 2:0 Brezilya
Arjantin 1:1 Ekvator
Bolivya 0:2 Şili
Uruguay 6:0 Peru
Bolivya 4:2 Paraguay
Ekvator 0:0 Kolombiya
Brezilya 0:0 Arjantin

1 Paraguay 13
2 Arjantin 11
3 Kolombiya 10
4 Brezilya 9
5 Uruguay 8
6 Venezuela 7
7 Şili 7
8 Ekvator 5
9 Bolivya 4
10 Peru 3

Yorumlar