Şampiyon İspanya


Almanya: Lehmann, Friedrich, Schweinsteiger, Frings, Klose, Ballack, Hitzlsperger, Lahm, Mertesacker, Podolski, Metzelder.
Yedekler: Enke, Adler, Jansen, Fritz, Westermann, Rolfes, Gomez, Neuville, Trochowski, Borowski, Odonkor, Kuranyi.
İspanya: Casillas, Marchena, Puyol, Iniesta, Xavi Hernandez, Torres, Fabregas, Capdevila, Sergio Ramos, Senna, Silva.
Yedekler: Palop, Reina, Albiol, Fernando Navarro, Villa, Santi Cazorla, Xabi Alonso, Sergio Garcia, Güiza, Arbeloa, Juanito, De La Red.
Turnuva boyunca mağlubiyet yüzü görmeyen İspanya, Final'de de Almanya'ya karşısında yıllardır süren makus talihini değiştirerek şampiyon oldu. FernandoTorres'in 33. dakikadaki golüyle Kupa'yı kazanan İspanya, 1960'tan bu yana düzenlenen Avrupa Şampiyonaları'ndaki tek şampiyonluğunu 1964 Finali'nde SSCB takımını 1-0 ile mağlup ederek kazanmıştı. 1984'ten bu yana ilk kez Final'e çıkan İspanya, Kupa'yı Euro 84 Finali'nde Arcona'nın hataları ile birlikte turnuvanın mega starı olarak İspanya'nın final kabusu olan Michel Platini'nin Uefa başkanlığında alarak ilginç kareler oluşmasına sebebiyet verdi.Turnuvada ilk oynadığı Polonya maçındaki oyun sonrası sadece Portekiz maçı ile sükse yapan Almanlar maç içinde oldukça aciz görüntü çizdiler.

Turnuva öncesi genç ve klas bir kadroya sahip olmasına karşın turnuva performanslarının düşük olduğu yönünde değerlendirmeler ile soru işaretleri yaratmasına karşın her maç yükselen performansları ve üst düzey yetenekli orta alan oyuncuları ile Aragones & Raul polemiklerine karşın hakettikleri şampiyonluğa ulaştılar.Löw'ün tercihlerinin de etkisi ile Almanlar maç boyu etkinlikten uzak görülürken, güçsüz görünen Frings ve Ballack'a maçın Almanya adına hayal kırıklığı yaratan ismi Schweinsteiger ve Podolski eklenince İspanyol ortasahası ilk çeyrek dışında Almanları ezdi.

Yorumlar