Euro 2008:Hollanda & İtalya 3-0

Avrupa Futbol şampiyonası oyun kalitesi olarak resmen dün akşam oynanan Hollanda ,İtalya maçı ile başladı.Maç öncesi ölüm grubu olarak nitelendirilen bu grupta son Dünya kupası finalisti Fransa ve İtalya bahis şirketleri ve spor otoritelerince gruptan çıkmaya yakın takımlar olarak nitelendiriliyordu.Hollanda bu şartlara ilave olarak 30 yıllık İtalya mağduriyetinin baskısı ile oyuna başlayacağı görüşülerinin aksine zayıf defans hattını üst düzey hücüm gücüyle kamufle etmek istercesine baskılı,hızlı ayağa pas yaparak adeta sahayı dantel gibi işleyen bir görüntü çizdi.Hollanda'nın sergilediği baskın ve hakim futbol ilk gol sinyalini heniz 17. dakikada vermesine karşın Nistelrooy Buffon'u geçmesine karşın topu ayağından açınca pozisyondan tabela yansıma olmadı.Hollanda bu dakikalarda Pirlo,Gattuso,Ambrosini üçlüsünün tekelinde olan İtalyan orta sahasını iyice baskı altına alırken İtalyan'lar karşılarında beklemedikleri kadar arzulu bir Hollanda bulmanın şoku ile klasik İtalyan defans anlayışını inkar edercesine pozisyon hataları yapmaya başladılar.
Nitekim dakikalar 26'yı gösterirken Van Der Vaart , Buffon ,Bronckhorst üçgeninde dolaşan meşin yuvarlak Nistelrooy tarfından filerle buluşturulurken İtalya defansının korner atımından Nistelrooy vurana dek pozisyonun hiç biryerinde pozisyona müdahil olamamsı ilginçti.Gol ile birlikte dahada süratlenen oyunda Hollanda Sneijder'in klas vuruşuyla Buffon'u ikinci kez avlayarak maçı aslında 31. dakikada bitridi.İkinci Devre Del Piero değişikliği sonrası İtalya oyunda dengeyi sağlar gibi gözükmesine karşın Van Der Sar'ı geçemediler.Hollanda Bronckhorst ile Pirlo'nun frikiği sonrası hızlı çıktı ve gecenin finalini yaparken Son şampiyon için kendini sorgulama zamanı gelmişti.Hollanda'nın bu maça Robben,sakatlıktan yeni çıkmış ikinci yarı oyuna dahil olsada tam performans sergileyemeyen Van Persie ,Huntelear gibi isimlerden yoksun olduğu düşünüldüğünde bu hücüm hattının geçemeyeceği defans yok gibi .Şampiyonluğun reçetesi ise Jonk,Mathijsen,Engelear'dan oluşan göbeğin permormasında gizli.İtalyanlar bu sezon şampiyonlar ligine dahil kalamayan Milan'ın orta üçlüsüne yeni alternatifler yaratmak zorunda oldukuklarını bu maçla sanırım anladılar. Aradıklarıda fazla uzakta değil Roma'ya bakmaları yeterli.












Hollanda: Van Der Sar, Ooijer, Boulahrouz (Dk. 77 Heitinga), Mathijsen, Van Bronckhorst, De Jong, Engelaar, Kuyt (Dk. 81 Afellay), Van Der Vaart, Sneijder, Van Nistelrooy (Dk. 70 Van Persie)



İtalya: Buffon, Panucci, Barzagli, Materazzi (Dk. 54 Grosso), Zambrotta, Ambrosini, Pirlo, Gattuso, Camoranesi (Dk. 75 Cassano), Toni, Di Natale (Dk. 64 Del Piero)



Goller: Dk. 26 Van Nistelrooy, Dk. 31 Sneijder, Dk. 79 Van Bronckhorst (Hollanda)


Sarı kartlar: Dk. 59 De Jong (Hollanda), Dk. 27 Toni, Dk. 35 Zambrotta, Dk. 51 Gattuso (İtalya)

Yorumlar