Rusya & İspanya

Euro 2008 grup maçlarının son ayağı dün akşam oynanırken gecenin önemli müsabakası olarak liste başı olan İsveç ,Rusya karşılaşmasın İsveç sahadan çıkcak üç sonucun ikisinin yettiği ortamda Rusya karşısında etkisiz bir oyun ortaya koyarak elenmekten kurtulamadı.Rusya Hiddink ile yolları birleştirdiği gün itibariyle özellikle yeni nesilin önemli isimleri Zhirkov,Arshavin,Pavlyuchenko,İgnaseheviç önderliğinde yükselen bir takım görüntüsü çizmekteydi. Hiddink özellikle G.Kore,Avusturalya gibi ülkelerin başında yaşadığı milli takım başarları sonrası Psv ile iyive tavan yapmış bir isim olarak devraldığı her takıma Hiddink takımı etiketi yapıştırmakta usta bir isimdi.Bu verilerin ışığında Rusya'dan grup maçlarında başarılı olması bekleniyordu.Grup eleme maçlarının son durağı olan Andorra deplasmanında gereksiz yere görülen kırmızı kart sonrası iki maç ceza alan Arshavin'in dönüşü ile fiziki ve taktik anlamda başarılı görüntü çizen Rusya takımın teknik ve kreatif yönünüde tamamlamış olarak yer aldıkları İsveç maçında özellikle Pavlyuchenko ile farkı artıracak bir çok fırsatı değerlendiremedi.İsveç veteran starlar Ljunberg,Larsson önderliğinde etkisiz isim İbrahimovic katkılı olarak maçı yada turu kazanmak adına ortaya bir şey koyamazken maçın mutlak hakimi Ruslardı.Sahada özellikle Zhirkov'un sol kanat bindirmeleri ile çaresiz kalan İsveç bu maç sonrası yeniden bir takım yaratma periyoduna adım atmış olurken Zhirkov şimdiye kadar oynanan maçları incelediğimizde turnuvanın eniyi sol beki olduğunu gözler önüne serdi.Bu sonuçla Rusya Hollanda'lı futbol dehası Hiddink idaresinde turnuvanın en gözde takımı Hollanda karşısında yarı final şansı kovalayacaklar.
Rusya: Akinfeev, Anyukov, Ignashevich, Kolodin, Zhirkov, Semak, Zyryanov, Semshov, Arshavin, Bilyaletdinov (Dk. 66 Saenko), Pavlyuchenko (Dk. 89 Bystrov)
İsveç: Isaksson, Stoor, Mellberg, Hansson, Nilsson (Dk. 79 Allback), Elmander, D. Andersson (Dk. 56 Kallström), A. Svensson, Ljungberg, Henrik Larsson, Zlatan İbrahimoviç
Goller: Dk. 24 Pavlyuchenko, Dk. 50 Arshavin (Rusya)

Grubun diğer maçında ise son şampiyon Yunanistan ise İtalya maçıı beklemeye koyulan İspanya milli takımının yedek kadrosu ile karşılaştı.Oynadığı daha doğrusu oynamadığı futbol anlayışı ile turnuva tarihinde hemen hemen tüm futbolseverler tarafından tepki toplayarak ilginç bir rekor kıran Yunanistan Charisteas ile skor avantajını yakaladığı maçta LaLiga Gol kralı Guiza ve Ruben De la Red'in gollerine engel olamayarak son şampiyon sıfır çekti.Yunanistan adına diğer ilginç gelişme ise çoğu kez yediği ilginç goller ile gündeme oturan kaleci Nikopolidis'in milli takım kariyerinin son maçı olmasıydı.Bu habere Yunanlılar sevinirmi ,üzülürmü anlamam yalnız bizim için üzüzcü olduğu geröek.Sen ne güzel adamdın 4-1 lik gecede Nikopoldis . İspanya milli takımı yedek oyuncularıda geriden gelip bu maçı çevirerek güvenilir profil çizerken Gattuso ve Pirlo'nun eksikliğinde sahaya çıkacak İtalya'nın kabusu olacak güven ,inanç ve potansiyeli ortaya koydular.
Yunanistan: Nikopolidis, Vintra, Kyrgiakos (Dk. 62 Antsaz), Dellas, Spyropoulos, Basinas, Katsouranis, Salpigidis (Dk. 86 Giannakopoulos), Karagounis (Dk. 74 Tziolis), Amaatidis, Charisteas İspanya: Reina, Arbeloa, Juanito, Albiol, Navarro, Alonso, de la Red, Fabregas, Garcia, Iniesta (Dk. 58 Santi Cazorla), Guiza

Goller: Dk. 42 Charisteas ,Dk. 61 De La Red, Dk. 88 Guiza

Yorumlar