Türkiye & Hırvatistan 4-2


Dün gece yaşadığımız gecesinde taktik,teknik,sistem mistem ne varsa yavan kalır bu maçı anlatmaya.Milli takımımız sakatlıklara ,cezalılara aldırmadan üst düzey futbol oynamasada inanç içinde varını yoğunu ortaya koyarak, mücadele ederek mucizelere imza atmaya devam ediyor.
Milli Takımımız Almanyanın Frankfurt şehrinde seyircisiz ve yalnız başlayan maratonda Malta ve Bosna Hersek şokları ,Macaristan maçı sonrası medya ile yaşanan kol sallama polemikleri sonrası Norveç maçıyla başlayan diriliş gösterisi ile zor günlerden çıkmasını,acıyla yoğrulan ,kaosla mayalanan bir takım olduğunu hiç bir koşulda pes etmeyeceğini göstermişti. Sevsekte ,sevmesekte kabul etmeliyizki bu hemen tüm Türk vatandaşlarına özgü yumurta kapıya daynamadan harekete geçmeme olarak adlandırılan bir sendrom. Genelde rahat,umursamaz görünen bir yapıda olan ulusal yapımız zorlukla baş baş kalınca volkan gibi patlayan bir kuvvet ile zaferler kazanmak üzerine kurulu değilmi zaten . Buna en canlı örnek en olumsuz koşullarda yeniden doğduğumuz ,tarihimizin şanlı sayfası Çanakkale zaferi en net örnektir.
Fatih Terim'in medya ile atışmaktan vazgeçip tekrar takım üzerinde yoğunlaşması ve Liderlik etmesi sonucu tek yürek olan milli takım ve taraftarımız sonunda gücümüzü açığa çıkartan en önemli etmen.Arda,Tuncay,Nihat belki bu gcede futbol kalitelerini yansıtamadılar ancak varlıkları ve oyuna asılmarı ile Hırvat takımını yıldıran baş aktörler oldular.Maç öncesi eb tereddütli olduğumuz Hakan,Gökan,Emre üçlüsü zaman zaman bireysel hatalar yapsalarda birbirlerinin kademelerine zamanında girerek ,sahaya yüreklerini koyarak korkularımızı gidermeye çalıştılar.Orta alanda M.Topal ,Hamit kalite ve özverileri ile zaferin mimarları oldular.Kazım beklediğimiz etkinlikten uzak olunca sonradan oyuna giren Uğur özellikle uzatma periyodunda etkin bir futbol sergilerken Hırvat defansının çıkmasını engellemekte başarılı oldu.İki takımında zaman zaman bir birine baskı kurduğu oyunda 90 dakikalık peryotta Hırvatlar gole dah yakın olan taraf olurken işinseyri uzatmalarla birlikte değişti.Uzatmaların ilk dakikası ile birlikte özellikle ilk 15 dakikalık periyotta golü isteyen,yaklaşan takım olan millilerimiz golü bulamadı.Artık iş penaltılara doğru gidiyor düşüncesi ile hakemi kollamaya başladığımız anda takım savunmamız düzensiz yakalanınca Luka Modriç'in içeri kestiği topta Klasniç sahada ve ekranları başında maçı izleyen milyonlarca Türkiye sevdalısını yıkıyordu.Gol sonrası Hırvat yedek klübesi ve sahada yeralan oyuncular çılgınca koşturuken yarı finalist olmanın hazzını yaşamaya başlamıtı.O dakikada Biliç ve oyuncularının çoşkusunu aktaran kameralar görevi pilot kameraya devrettiği anda sahada bizden beter yıkılmış 8 Türk oyuncu ve onları toparlamaya çabalayan, inançlarından zerre kaybetmeyen Rüştü,Gökdeniz ve Hamit ekrana yansımaktaydı. Bu üçlü arkadaşlarını serildikleri çimlerden adeta "kopararak" ayağa kaldırıyordu.Zafer sarhoşu Hırvatların santrası Rüştü'ye gelen top,Rüştü'nün degajı ,Emrenin kafayla ile indirmesi ,karambol,Semih ve topun karombolde buluşması ,Yaradana sığınıp vurulan inanç dolu bir füze ve tarifi imkansız duyguların patladığı zafer anı ve yıkılan Hırvatlar.Penaltılara kalmadan kazandık desek yeridir keza bu şok gol sonrası Hırvatların değil penaltı kullanmak, soyunma odasının yolunu bulacak hali kalmadı.Semih sen ne alemsin ,sana ne diyelim ,senin için ne yazalım ,Krallara layık bir gol. İyiki varsın Semih .Vuruken Semih Gol olurken ŞENTÜRK.
Kupada Hitchcock filimlerini andıran maç sonrası son dörte girdik. Rakip Almanya.Kimin umrunda onlar düşünsün bundan sonrasını .Daha ötesi ne olacak.Bu tarihi maç sonrası yarı finalde mevcut kadroda tek stoper kaldı, Arda ,Tuncay ,Volkan,Emre Aşık,Servet ,Emre Güngör yok.Nihat'tan gelecek haberleri sabırsızlıkla bekliyoruz.Aurelio,Emre Belezoğlu dönecek ,elimizde taze kuvvet Ayhan Akman var.Artık baskı altında olan Almanya biz tarihimize altın bir sayfa ekledik.Kaybetsekde kızacak,üzülecek halimiz yok.Dağları delen ,olmazları olduran takım biziz ,korkması gereken, kaybetmeye tahammülü olmayan bay yanlış tahmin Mattehaus'un ülkesi Almanya .En kötü koşullarda bile mevcuttan kötü oynamayacağını bildiğimiz bir oyuncu kadromuz var.Mutluyuz,Guruluyuz daha ne olsun....
Hırvatistan: Pletikosa; Corluka, Robert Kovac, Simunic, Pranjic; Sma, Modric, Niko Kovac, Rakitic; Kranjcar (Petric, m.65) y Olic (Klasnic, m. 96).
Türkiye: Rustu; Hamit Altintop, Gokhan Zan, Emre Asik, Hakan Balta; Mehmet Topal (Sentürk, m.76) Sabri Sarioglu, Tucay Sanli, Arda Turan; Kazim Kazim (Ugur Boral, m.61); y Nihat (Gokdeniz Karadeniz., m.11

Yorumlar