Tarihi Hayal Kırıklıkları Jorge Felipe & Fabio Pinto

Yıl 2002 Canaydın gönüllerdeki teknik adamı Galatasaray'ın başına getirmiş. Fatih Terim'in ikinci Galatasaray seferi hatırlanacağı üzere beklentileri karşılamaktan uzak transfer sayısı ve Lucescu ile girilen gereksiz polemikler ile hatırlanmakta.Fatih Terim'in o meşhur döneminin iki fiyasko ismi Felipe Jorge Loureiro ve geleceğin Brezilya milli takım kaptanı olacak etiketi ile servis edilen Fabio Pinto. O dönemin kadrosunda Felipe ara pasları ve top ile olan yakın akrabalığı ve özellikle Arif ile yakaladığı uyum ile gönlümüzü kazanmıştı. Felipe teknik ve göze hoş gelen cambaz vari oyunu kadar bencilliği , tembelliği ve koşmayan oyunu ile sol açık oynadığı Brezilya liginin aksine oyun kurucu olarak görevlendirilmişti.Futbol yetenekleri olan Felipe ortaya verimli bir eser koyma çabasına karşın medya ve köşeye sıkışan Terim'in sanki kendi almamış gibi oyuncuyu dışlaması ile klüp hanesine bonservis bedeli zararı olarak yazıldı.Brezilya milli takımında 2004'te Copa America'yı kazanan kadrodaydı, aktif olarak oynamasa bile. Ülkesinde dahi kırmızı kartlardan, cezalardan başını alamayan asi çocuk şimdi Katar'da Al Sadd takımında bedevilerle şeyhlerle göbek atıyor. Fabio Pinto ise çok daha ilginç bir hikayenin baş kahramanı. 1997 yılında gençler şampiyonasında David Villa'nın ardından en golcü ikinci oyuncu olan Brezilya U-17 yıldızı, gol kralı, Sven Goran Eriksson'un geleceğin en klas oyuncuları arasında ilk 10'a koyduğu arasında Ronaldinho türevi adamlarla beraber gösterdiği, kimseciklerin keşfedemeyip de Galatasaray'ın keşfettiği(!) beceriksiz adam. En son haber, kendisinin Özbek Ligi'ne transfer olduğu yolunda. Aman diyim kımızı fazla kaçırmasın...Carrusca'nın ön modeli. Halbuki Terim ne diyordu o meşhur basın toplantısında binbir çalımla: "Felipe'yi Fiorentina'dayken istedik, olmadı, Roma 15 milyon Euro verdi, pasaport problemi yüzünden olmadı vs. vs., Fabio Pinto ise çok başarılı, şöyle böyle yetenekli bir arkadaşımız..."
Bizden de ancak bu kadar "yetenek avcısı" çıkar

Yorumlar

Adsız dedi ki…
"kimseciklerin keşfedemeyip de Galatasaray'ın keşfettiği(!) "

ben buna karşıyım. neden Galatasaray (veya başka bir Türk takımı) takım değil mi ki keşfedemesin... eminim zamanında ülkemize ronaldinho, kaka, hyypia, appiah geldiğinde de böyle dendi.. ya bu adamlar adam olsa bize gelmezdi vs... sonuçta arda, tuncay, nihat vs. vs. bu ülkenin takımlarının keşfi adamlar... bu yüzden bu rıdvan (güntekin o dediklerin barçada oynuyor) mantalitesine karşıyım.. saygılar..
AdiG3 dedi ki…
Kim ne derse desin Felipe Güsel bi oyuncuydu neden çünki felipe aralara çok güsel top atardı ama yazık oldu feneri kurtaran alex gibiydi Felipe