Süper Lig Başlıyor.

Süper lig heyacanı kısa bir aranın ardından bugün başlıyor.Sezona 1 hafta erken ara verilmesi sebebiyle ikinci devre fikstürü ile birleşen 17. hafta maçlarında zirve ve son sıralardaki takımlar için oldukça renkli maçların sahne olacak.

Ankaraspor - Konyaspor
Açılış maçında ara transfer döneminde Özer Hurmacı ile manşetleri süsleyen ve Tita ile yollarını ayıran Ankaraspor oturmuş kadrosu ile Aykut Kocaman liderliğinde ilkdevre yakaladığı kazanan takım imajını devamı ettirme peşinde. Konyaspor ise ilk yarıda istikrarsız sonuçlara imza attıktan sonra ,kadrosunu Norveç ikinci liginden ofansif orta saha oyuncusu Branimir Poljac ile Kocaelispor'dan golcü futbolcu Serhat Akın ile takviye ederek ikinci devreye hazırlandı. Ankara deplasmanında Serhat dışında tam kadro gittiler.İki takım iadınada zorlu geçmesini beklediğim maçta Ankaraspor kazanmaya daha yakın.

Ankaragücü - Antalyaspor
Ankaragücü ilk devrenin hayal kırıklığı yaşatan takımlarının başındaydı.Özellikle yönetimsel olarak yaşanan sıkıntılara ilaveten ekonomik problemlerin takımın performansına etkisi oldıkça fazla.Ara transfer döneminde gökhan ve Abdülkadir'i Fenerbahçe'ye verdikten sonra Trabzonspor'dan Hasan Üçüncü ,Abdülaziz Solmaz,Troyes'den kiralanan eski Galatasara'lı Ismael Bouzid ve Kocaelispor'dan alınan Özgür Bayer takviyeleri ile yeni bir takım oldular.Hazırlık maçlarında olumlu sinyaller verdikleri söylenemez. Antalyaspor Mehmet Özdilek yönetiminde ilk yarıda yakaladığı çıkış trendini sürdürmekte.Kupa'da çeyrek finale kaldılar.Tita,Kamber,Fatih Ceylan takviyeleri ile güçlenen Antalyaspor deplasmandan 3 puan ile döner.
Beşiktaş - Denizlispor
Mustafa Denizli idaresinde yaşanan şok puan kayıpları,her hafta kırmızı kart gören yabancıları,Yusuf Şimşek transferi sonrası yaşanan Aydın Karabulut polemikleri , Nobre'nin mukavele yenileme görüşmeleri ile karmaşanın hüküm sürdüğü olan Beşiktaş'ta Denizlispor maçı öncesi sakatlığı süren Delgado yok.Beşiktaş rakiplerinin birbirleri ile oynadığı kritik haftada kendi sahasında ligin zayıf takımı Denizlispor karşısında kazanır.

Sivasspor - Galatasaray
15 gün içinde 3 kez karşılaşacak olan iki takımın mücadelesi özellikle Galatasary cephesinden gelen maçların İzmir'de oynanaması teklifi ile haftanın atmosferi en yüksek mücadelesi olarak ön plana çıkmakta.Lider Sivasspor geçen sezona oranla daha tecrübeli ve yarışan takım hüviyetini tam olarak kazanmış durumda.Sivasspor kadrosunu Fransız forvet Kamanan ile takviye ederken,Hayrettin ve Herve Tum'un oynayamayacak olması enöenmli sıkıntılar. Devre arasında iki klüp arasında transferi söz konusu olan Mehmet Yıldız Sivasspor adına enöenmli koz olacak. Galatasaray'da Servet ve Lincoln,Emre Güngör sakatlıkları Meira ise cezası sebebiyle Sivas'a götürülmedi.Sivasspor maç oynanmadan zemin ile ilgili açıklamalaırı ile yenilgiyi kabullenmiş görünen rakibi karşısında sahasında kazanır.

Kayserispor - G.Birligi
Kayserispor bir türlü önüene geçemediği gol problemi ile mevcut puanından fazlasını alabilecek kalitesine karşın daha azıyla yetindi.Gençlerbirliği cephesinde ise son yıllardaki düşüş devam etmekte.Cavcav'ın takımı 3 yabancı ve Mehmet Polat takviyesi ile ikinci yarı hazırlarını tamamlarken kapalı kutu olarak görülmekte.Berbaerlik kokan maçta denge bozulursa Kayseri'den yana bozulur.

Eskişehirspor - G.Antep
El Saka,Batuhan,Emre Özkan takviyesi ile sezona başlayacak olana Eskişehirspor, süper lig stanadrtlarının üstünde kapasiteye sahip olan Tabata gibi bir ustanın sürüklediği Gaziantepspor karşısında iyi bir başlangıç yapma hesaplarında olsada işleri zor. Kupa yaralısı Gaziantepspor yenilmez.

Fenerbahçe - Trabzonspor
Trabzonspor iyi maçlar çıkardığı ilk devreninardından ara transfer döneminde yaşadığı aksaklılar sonrası saha dışında önemli sorunlar yaşadı.Fenerbahçe ise kabus gibi başlayan sezonda Beşiktaş,Galatasaray galibiyetleri ile toparlanarak yarışın içine dahil olmayı başardı.İç tranferde yaşanan hareketlilik sonrası mukavelesi uzattılan Alex'in direksiyona geçmesini beklediğim maçta kadro kalitesi ve saha avantajı ile Fenerbahçe kazanır.

Kocaelispor - Hacettepe
Son iki sıraya demir atan iki takımın maçında kaybeden takım için bankaAsya biletinin ön kayıt işleminin tamamlanacağına inandığım maçta teknik adam değirmeni Kocaelispor, devrearsnda Jesrtrovic,Serhat,Özgür Bayer gibi oyuncularını kaybederken takviye yapamadı.Hacettepe ise büyükabisi Gençlerbirliği'nin ekonomik gücü ile Adnan Güngör başta olmak üzere özellikle iki yabancı ve gurbetçi oyuncu transferleri ile ikinci yarı öncesi umut tazeleme çabasında. Devre arasını daha iyi geçirdiğine inandığım Hacettepe deplasmanda kazanır.

Bursaspor - Büyükşehir Bld.Spor
Sahasında Busaspor kazanmaya yakın görünsede Okan,İbrahim,Hasagiç gibi kaliteli oyunculara sahip Belediyespor zor bir rakip beraberlik ihtimali var.

Yorumlar