Real Barcelona'nın Ensesinde.

La Liga'nın Final Four dönemi olarak nitelendirdiğimiz hafta sonunuda mutluluğu yakalayan Real Madrid olurken ,Valencia Mestella'da bereberlik almasına karşın üçüncü Sevilla'ya bir adıma daha yaklaşarak küçük balıkla yetinmek zorunda kaldı.la Liga'da zirve heyecanı Cumartesi gecesi ateşlenirken , Avrupa'nın en gözalalıcı takımı Barcelona Mestella'nın çoşkulu , rakibe karabasan gibi çöken atmosferine karşın İniesta usta'nın harikulade asistinde Messi faktörü ile adeta maça 0-1 önde giriş yaptı.Valencia erken yenilen gole karşın bu sezon Barcelona'nın alışık olmadığı bir şekilde rakibi baskı altına alıp maçı Barca yarı sahasına yıkınca devre sonunda yarasalar 2-1 ile istediğini alan taraf oldu. İkinci devre iki takımda seyir zevki yüksek bir maç sunmaya devam ett. Valencia hücüm hattının birebirde çekirdek çıtlatırken adam geçen Silva,Mata,Villa gibi isimleri Barca'ya oldukça ters geldi. Beraberliğin hakkani bir sonuç olarak görülmesi geren maçta Henry'nin golü maçı dengeledi .Valencia adına son adımda yenilen gol sonrası kaçan 2 puan üzüntü yaratsada yarasalar hala hedefteler.

Valencia: César, Miguel (Moretti, m.77), Maduro, Albiol, Alexis, Marchena, Baraja (Michel, m.67), Pablo, Silva, Mata (Vicente, m.82) y Villa


Barcelona: Valdés, Dani Alves, Puyol, Piqué, Abidal, Busquets, Keita (Henry, m.63), Xavi (Gudjhonsen, m.76), Iniesta, Messi y Eto''o.


Goller: 0-1,m.24: Messi. 1-1,m.43: Maduro. 2-1,m.45: Pablo. 2-2, m.85: Henry

Mestella'dan beklenen haber gelince Madrid için her koşulda 3 puan ile çıkılması gereken San Pizjuan gecesi şok bir golle başladı. Sezon başından bu yana yaşanan sakatlık ve yönetim sorunlarına ilaveten hafta içinde Pepe skandalı kreması ile sarsıntılarla yaşamaya alışan , tsunami dalgalarında sürüklenerek inatla La Liga şampiyonluk kulpunu tutmaktan vazgeçmeyen Real için , Sevilla deplasmanına mağlup başlamak ne kadar ürkütücü olabilirdi ? kaptan Raul' un sahada takım nasıl toparlanır ? derslerini uygulamalı göstermeye başlaması sonucu devre sonuna sıkışan gol ile Real adınA karanlık tünelin ucundaki ışık görülmeye başlamıştı . İkinci tarı sahada ilk devreye nazaran çok daha ateşli bir Madrid takımı vardı .Raul'un inat ve azmi takıma fazlasıyla sirayet etsede kaptan Barnebau'da oynanacak Barcelona maçını final hüviyetine sokma zevkini yaşamak istiyordu ve bunu asla şansa bırakamazdı . Dakika 63 .1-2 imza Raul. San Pizjuan'da köpek balığı tadında tehlike saçan Sevilla forveti'nin varlığında kalan yarım saatte bu skor yetermiydi ? dakik 66 . hayır yetmez .Raul 1-3. Real geriden gelip iki farkı bularak Barnebau tribünlerini El Classico için hazırlayın emrini veren komutan Raul'un korumasında son on dakika yenilen golle telaş yaşamasına karşın 2-4'lük skor sonrası Barca ile farkı 4'e indirerek tamamen yarışın içine girdi.la Liga bu hafta sonu

Sevilla: Palop; Adriano, David Prieto, Escudé, Fernando Navarro; Jesús Navas, Duscher (Luis Fabiano, m.60), Romaric (Maresca, m.79), Perotti (Diego Capel, m.65); Renato y Kanouté.

Real Madrid: Casillas; Sergio Ramos, Cannavaro, Metzelder, Torres; Lass, Gago, Guti (Javi García, m.78), Marcelo; Raúl (Huntelaar, m.68) e Higuaín (Van der Vaart, m.85).

Goller: 1-0, M.16: Renato. 1-1, M.45: Raúl. 1-2, m.63: Raúl. 1-3, M.66: Raúl. 2-3, M.80: Diego Capel. 2-4, M.92: Marcelo.

Yorumlar