Beşiktaş 4-2 Fenerbahçe

Şampiyonluğa odaklanan Beşiktaş için son yıllarca çokça kazanılan Fortis Türkiye Kupası Şampiyonluğu’nun kazanılmasından ziyade finalde rakip olarak Fenerbahçe’nin varlığı geceye anlam katan en önemli durumdu. Beşiktaş son 10 maçlık periyotta bir dönem hakimiyet kurduğu ezeli rakibine karşı diş geçiremezken taraftarlarda belirli yada belirsiz bunun sıkıntıları hüküm sürmekteydi. Kupa’nın diğer kulbuna asılarak tarihi özlemi dindirmeyi isteyen Fenerbahçe'nin aynı zamanda sezonu kurtaracak mücadelesi maç öncesi çok şey vaad ediyordu.
Finalin başlaması ile birlikte Fenerbahçe oyunu sete yayarak oluşturduğu pas trafiği ile ilk Beşiktaş golüne kadar topu rakibine göstermedi. Beşiktaş ise sahasını daraltarak uzun paslarla sonuca gitmeyi düşledi. Bu minval üzerindeki bir oyunda hünerli ayaklar dengeleri altüst edebilirdi.Beşiktaş henüz 6. dakikada ikinci devrenin yükselen değeri Yusuf’un kurnazca vuruşu kaleci hatasının kol gezdiği pozisyon ile skor avantajını eline geçirdi.
Fenerbahçe sakatlık süreci sonrası henüz tam hazır görünmeyen Alex’in desteğinden mahrum kalan yapısı ile lig maçındaki orta saha hakimiyetini kuramadıi. Emre çok istekli olmasına rağmen hayal ettiği pas servislerini yapamayınca dakikalar ilerledikçe oyundan düştü. Çünkü sakatlıktan yeni çıkan Alex'ten beklenen katkı gelmedi. Fenerbahçesezonun suskun ,Beşiktaş maçlarının revaçta golcüsü Guiza’nın klas plase ile skoru dengelerken Beşiktaş savunması bu sezon aynı isimden bir birine yakın özellikte üç gol yemesinin sorgulamasını yapmak zorunda olduğunu görmek için son ikazı aldı.

İlk yarıdaki oyuna bakarak Beşiktaş'ın ikinci 45 dakikada farka koşacağını tahmin etmek mümkün değildi. İlk devre boyunca etkisiz görüntü çizen Bobo'nun Volkan Babacan’ın çaresiz bakışları eşliğinde ağları sarsan füzesi sonrası Fenerbahçe anlaşılmaz bir şuursuzluk deryasında debelenirken , Beşiktaş oyunun kontrolünü iyice eline aldı.Sezon genelinde sağ kanattan hücüm bindirmelerine alışık olduğumuz Holosko dahi orta alanın her metrekaresinde top kapma mücadelesine girişince maçın son yarım saatlik bölümü sarı lacivertli takım için pek parlak sinyaller vermemeye başladı.2-1 sonrası Yusuf ,Tello ikilisinin hayat verdiği pas trafiğinde Bobo’nun usta işi tek top katılımları ,Holosko’nun sürati ve oynama azmi birleşince Fenerbahçe savunma göbeğinde hop tek oynayan ,her bindirmede gol kokusu yayan bir Beşiktaş filmi sahne alırken , final siyah beyazlı takım için mutlu son ,Fenerbahçe için ise hasret tesbiğine bir boncuk daha eklenerek gerçekleşti.
STAT: İzmir Atatürk

HAKEMLER: Bünyamin Gezer, Tarık Ongun , Asım Yusuf Öz

BEŞİKTAŞ: Hakan, İbrahim Toraman (İbrahim Üzülmez dk. 46), Gökhan Zan, Sivok, Ekrem, Cisse, Ernst, Yusuf (Uğur İnceman dk. 75), Tello, Holosko, Bobo (Nobre dk. 83)

FENERBAHÇE: Volkan Babacan, Ali Bilgin, Lugano, Gökhan Gönül, Roberto Carlos, Deivid, Selçuk, Emre Belözoğlu (Deniz dk. 66), Uğur Boral(Semih dk. 52), Alex, Guiza.

GOLLER: Yusuf (dk. 6), Bobo (dk. 56 ve 73), Holosko (dk. 80) (Beşiktaş), Guiza (dk. 27), Alex (dk. 90+1 pen) (Fenerbahçe)

SARI KARTLAR: Lugano, Semih (Fenerbahçe), İbrahim Toraman, Sivok (Beşiktaş)

Yorumlar