Bundesliga'da Wolfsburg Mutlu Sona yakın

Bundesliga'da 32. hafta maçları oynandı. Hafta öncesi 63'er puanlı Wolfsburg,B.Münih , 62 puanlı H.Berlin ve 61 puanlı Stutgart dörtlüsünden Wolfsburg düşman kardeşi Honnover'i 5-0 ,Stutgart ise sahasında lige tutunma çabasındaki Cottbus'u 2-0 ile geçerek şampiyonluk yolunda şanslarını son haftaya taşırken ,haftaya averaj ile ikinci sırad başlayan Bayern ,Hoffenhaim deplasmanında 2-2, Hertha'da Schalke ile 0-0 berabere kalarak son hafta öncesi kan kaybettiler. Hafta başında Wolfsburg'un hannover ile oynayacağı maç öncesi iki takım arasındaki rekabetin maça yansıması merak uyandırsada Hannover taraftarının Bayern nefreti Wolfsburg nefretinden ağır bastı.Son hafta öncesi Lider Wolfsburg gol averajını düzelteriken aynı zamandpuan avantajıda yakalyaraka şampiyonluk yolunda önemli avantaj yakaladı.Son hfat werder Bremen'i ağırlayacak olan Wolfsburg kazanırsa şampiyon. ikinci bayer ve üçüncü Stutgart'ın Alianz Arena'da oynayacağını hesaba katarsak averaj olarak oldukça önde olan Wolfsburg için beraberlik dahi şampiyonluğa ulaşmak için yeterli .
Hertha BSC - Schalke 0:0
Hannover - Wolfsburg 0:5
Werder - Karlsruhe 1:3
Stuttgart - FC Energie 2:0
Dortmund - Arminia 6:0
Bayer 04 - M'gladbach 5:0
HSV - 1. FC Köln 0:1
Bochum - Eintracht 2:0

Yorumlar

turhanatakan dedi ki…
bayern balından dolayı insan güvenemese de galiba wolfsburg mutlu sona ulaşacak bu sezon. ayrıca grafite ve dzeko da gol krallığında ilk ikiyi paylaşmaya (belki de gol krallığını paylaşmaya) yakınlar. büyük bir ligde gol krallığında ilk ikinin aynı takımdan çıkması çok nadir görülen bir durum, açıkçası ne zaman görülmüştür ayrıntılı araştırmak da lazım.

ayrıca dzeko'nun bundesliga'nın ikinci yarısında ibisevic'in ilk yarı performansına benzer gol rakamlarını da unutmamak lazım.
turhanatakan dedi ki…
şöyle de bir ekleme yapayım: dzeko yanlış bakmadıysam mayıs ayında şu ana kadar 9 gol kaydetmiş. kritik haftalarda gelen müthiş bir performans.