Süper Lig'te Şampiyonluk Yarışı IV

Turkcell Süper lig’te zirve’nin ve alt sıraların kader mücadeleleri oynanırken Futbolun üst düzey gösteri platformu süper lig’te sezon başında kimi takımların kalıcı olmak ,kimilerinin ise şampiyonluk sevinci sevinci yaşamak adına güdümlenmesinin sonuç aşamasına gelindiği haftalarda oynanan maçlarda stres , telaş ve yüksek konsantrasyon iyice hissedilmeye başlandı. Hafta içi Fortis kupası şampiyonluğuna uzanan Beşiktaş Ankaragücü’nün mevcut durumu sonrası oldukça zor bir mücadeleye sahne olacaktı.
Sivasspor’un iki haftalık çöküş sonrası ligten düşen Hacettepe karşında alacağı skor yiğidolar’ın kalan iki hafta öncesi konumu şekillendirmesi adına, Ersun Yanal sonrası kazanarak tekrar toparlanan Trabzonspor ile ikinci debvrenin flaş takımı Bursaspor’un Avni Aker gecesi ise Karadeniz takımı adına çıkmayan candan kesilmeyen umut ile Avrupa ligi yarışında ısrarlı müğcadelesine devam etmek isteyen Bursa’nın sezonun düş kırklığı Galatasaray ile kaderini belirleyecekti. Beşiktaş, deplasmanda düşme korkusu yaşayan Ankaragücü’nü 3-1 yenerek şampiyonluk yarışında önemli bir eşiği geçti.
Sivasspor ise iki haftalık düşüş sonrası Hacettepe karşısında 2-1'lik skor sonrası umudunu son iki haftaya taşıyarak yarışın içinde kaldı. İki hafta önce havlu atmışken tekrar yalnızlar rıhtımına davet edilen Trabzonspor ise uzatma anlarında gelen gol ile Bursaspor’un Avrupa ligi hayallerine sekte vururken şampiyonluk ve şampiyonlar ligi yolunda umudunu korudu.Sezona beklenmedik çapta flaş isimlerin transferi ile girdiğinde ligin büyük favorisi olarak görülen , Skibbe ve Bülent Korkmaz idaresinde beklentilerin ardında kalıp son haftalarda sıkça ceza kurullarında isim yapmakla geçiren Galatasaray , sahasında Gençlerbirliği galibiyeti ve Bursa'nın kaybı ile Avrupa ligi yolunda hedefi yakalamak üzere önemli adım attı.Ligin dibinde de büyük çekişme vardı. Ateş hattından kurtulmak adına son iki haftadır flaş sonuçlarla sahne alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kayserispor'u1-0 mağlup ederek yeni sezonda da ligte yeralan takımları arasına ön kayıt yaptırdı.hafta'nın en merajk edilen kader sınavında sie ‘’talihsiz gollerin’’ takımı Eskişehirspor geçen haftaki Antalyaspor galibiyeti sonrası deplasmanda düşme hattındaki önemli rakibi Konyaspor’u ‘’talihsiz bir gol’’ sonrası geri düşmesine karşın problem çocuklar Engin ve Batuhan ile geçmesini bildi. Skor sonrası Es Es için son iki öncesi yol kolaylanırken Konyaspor özellikle Denizlispor’un kazanması ,Antalya’nın berabere kalmssı sonrası fikstür dezavantajı ile birlikte lige veda edecek üçüncü takım olmaya en yakın aday konumuna geriledi .Konyaspor 33. hafta’da Fenerbahçe deplasmanın da yenilmesi durumunda lige havlu atar. .Süper lig’te 33. hafta maçlarında Beşiktaş, ile Galatasaray'ı İnönü'de Sivasspor ise Gençlerbirliği'ni ağırlarken şampiyonluk düğümü bu hafta büyük ölçüde çözülecek hissi vermekte. Düşme hattında ise haftanın derbisi Ankaragücü ile Denizli arasında oynanırken ,Ankaraspor ,Antalyaspor ve Fenerbahçe Konyaspor maçları son hafta öncesi tünelin ucunu gösterecek.

Yorumlar