Uefa Kupası Şampiyonu Shaktar Donetsk


Werder Bremen, takıma can veren ,skor tabelasına direk etki eden iki yıldızı Diego ve Almeida’nın eksikliği ile çıkmıştı final gecesine .Diego ve Almeida imzası Bremen’in bu sezonki Avrupa serüveninde 10 golün altında çakılmışken , Thomas Schaaf için iki önemli yıldızın yokluğunda adeta oksijen tüketmek yerine, üreten körük ciğerli aslan yürekli Frings’in gücü ve iki ülke milli takımı arasında uzun gündem yaratan Mesut Özil’in meşin yuvarlağa can katan estetik dehası bilekleri ile Bir İstanbul Masalı yazma hesaplarındaydı.
Shaktar Donetsk lig yarışında yaşanan kaotik ortama karşın Ahmedov’un sonuna dek desteği ile Uefa finaline yürüyen taktik deha Lucescu’nun final için etkli hamleleri olacağı beklentimiz ve eksik Werder Bremen hücüm hattına karşın etkili defans kurgusu ile son kupanın dengeli bir finale sahne olacağı beklentilerini yükseltiyordu.Lucescu kanatlarda Ilsinho, Willian, forvet arkasında Jadson, önde de Luiz Adriano gibi hareketli oynayabilen ve dar alan etkinliğine sahip Brezilyalı hücüm gücü ile Bremen’e maç boyu büyük sıkıntılar yaratırken Fernandinho ve Srna’nın hücüma verdiği destek ile Bremen müdafa göbeğinde Naldo , Prödl ikilisine ekstra mesai yaptırdılar.Shaktar ofansif oyun şeklinin kaşlığını Adriano ile bulurken kaleci Pyatov’un Naldo’nun şutundaki anlaşılmaz hamlesi ile Bremen’i maç yeniden ortak etmekte gecikmedi. Luce dün gece Pyatov kurbanı olabilirdi .Pyatov yediği gol sonrası boşa çıkarak Pizzaro’ya gol şanso tanıdığında Rumen teknik adamın yüz şekli her şeyi açıklamaya yeterdi. Shakhtar, pozisyon zengiliği yaşadığı maçta , kalecisinin ikram ettiği golle maçın uzatmaya gitmesine karşı koyamazken Bremen kalecisi Wiese kalecinin takım için önemini ortaya koyan bir performans sergileyerek Bremen’in kupa iddiasını kovalamasında önemli rol oynadı.Uzatmalarda gelen gol desteklediğimiz gerçek İmparator Lucescu’nun hak ettiği kupaya ulaşmasını sağlarken vakti zamanında adamcağız ismi takanlara bir kez daha gereken cevabı verdi.

S.DONETSK: Pyatov , Srna , Kucher , Chygrynskiy , Rat , Lewandowski , Fernandinho , Ilsinho (Dk. 100 Gai ), Willian , Jadson (Dk. 112 Duljaj ), Luiz Adriano (Dk. 90 Gladkiy )
W.BREMEN: Wiese , Fritz (Dk. 95 Pasanen ), Prödl , Naldo , Boenisch , Frings , Baumann , Niemeyer (Dk. 103 Tziolis ), Mesut Özil , Pizarro , Rosenberg (Dk. 78 Hunt )
GOLLER: Dk. 25 Luiz Adriano, Dk. 97 Jadson / Dk. 35 Naldo.
SARI KARTLAR: Srna, Lewandowski, Ilsinho / Frings, Fritz, Tziolis, Boenisch.
HAKEMLER: Luis Medina Cantalejo 8, Jesus Calvo Guadomuro 8, Roberto Diaz Perez 8 (İspanya)

Yorumlar