83.Gazi Kupası Koşusu ve Şampiyonlar Geçidi

   83 Gazi Kupası Koşusu 28 Haziran Pazar günü Veliefendi Hipodromunda düzenlenecek koşu ile  sahibini bulacak. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu sezon koşulacak koşuda da şampiyon adayı olarak sahaya çıkacak taylar arasında Bold Pilot ,Fair Tail ,Grand Ekinoks tarzı bu unvanı taşıma kapasitesi olan isimler görülmemekte. Açıklanan kesin kayıtlardan sonra ön plana çıkan isimler start sorunlarını aşmayı başardığı takdirde Miramis , yarışçılık camiasının önemli yetiştiricilerinden Eliyeşil ekürisi tarafından hazırlanan Monte Negro ilk öne çıkan isimler olurken mesafe tutan bir isim olan Red Bishop yavrusu Perhan ,Rich and Hansome , Rokoko ve Dettori idaresinde izleyeceğimiz Chi yarışta söz sahibi olabilecek diğer isimler.Erkek Tay Deneme galibi İnvincible Son ile dönemin Gazi Koşusunda yer alan isimlere göre daha öne çıkan Tayları olarak gördüğüm Alfırtına , Berathan , Kaanım gibi isimler ise 200 metre kum pistte Anafartalar zaferini kazanmak için mücadele edecekler.
  İnvincible Son Gazi Kupası Koşusunu koşabilseydi Grand Ekinoks ,Bold Pilot ,Fair Tail etkisi yaratma gücüne sahip bir tay olacaktı. Gazi Koşusu dışında 1600 metre çim pistte koşulacak olan Grup- 1 4 ve yukarı yaşlı İngilizlere ait koşuda ise Kurtiniadis ,Sabırlı gibi klas safkanlarla ayrı bir heyecana yelken açacağız. Aynı koşuda plase şansı taşıyan Gladyatör , Nash Bishop gibi isimler ise yarışın ne kadar zor olcağının habercisi konumunda . Geçen sezon Ankara'da Cumhurbaşkanlığı koşusunda kazanaak sezon finali yapan Ateşin Kızı ise Zübeyde Hanım koşunu tercih ederek Action Max ,Annosh ,Berraksu, Lovely Doyoun ile mücadele etmeyi ttercihledi. Arjantin jokey kulüp koşusu ise 2400 metre'nin önemli isimlerini yan yana getirmeye hazırlanıyor. Gazi şampiyonu apoleti takan İnspector ve Pan River'ın yanı sıra Gazi 3.sü olan mesafenin sınıf ismi Salvatore ise daha önce bu mesafede üstünlük kurduğu 2 rakibine rövanşı vermemeye çalışacak. Yarışın diğer iddialı ismi ise tatlı sürprizlerin önemli temsilcisi olan Out of Control . Arap yarışçılığında ise Ali Rıza Bey Koşusunda 1400 metre çim pistte Kafkaslı'ya potada kaybeden Turbo ile Demirsoy , Haberkan gibi isimlerin mücadelesini izleyeceğiz.
Son şampiyon Pan River
Frankie Dettori Gazi Koşusunda
82. Gazi Kupası Koşusu
Salvatore & Kurtiniadis

Yorumlar

aydın dedi ki…
miramis tek olur.21 türk jokey2in rasında dettori ata değil uçağa binse kazanamaz. Bunu neye daanak söylediğim ise Asjet'in kazanarak önemli süprize imza attığı gazi koşusnd cankılıç ile S.Akdı'nın birbirine kırbaç çektiği son virajı izleyen bir yarışsever olarak söylüyorum. Bu yarışı yabancı jokeye yedirmezler.Geçen yıl koşulan ve İsspector'un kazandığı Enternasyonel koşudada S.kaya yarışın favorisi gösterilen godolphin ekürisi adına yarışan ata 800 , 600 ve virajdan düzlüğe çıkış anında vurduğu tamponlarla ispatlamıştı. Aksiyonu bozulan at gerilemek zorunda kalmıştı.
çağatayy dedi ki…
dikkaaat orse gül patlamayaaa hazır bomba gibi geliyooor
çağatay dedi ki…
dikkaat orse gül patlamaya hazır bomba gibi geliyooor