Elano Blummer Galatasaray'da

Galatasaray önemli transferlerle şaşırtmaya devam ediyor. Forma lansımanı sonrası ortaya çıkan mor formaydı , parçalıydı ikilemi medya ve taraftarlar arasında tartışma konusu olarak sürüklenirken yönetim orta sahada takımı yönetecek oyuncu olacak olan Brezilyalı virtiözün transferini bitiriyordu. Elano için çok fazla söze gerek yok Brezilya milli takımı forması ile 35 kez sahne alan iki ayağınıda iyi derece kullanabilen , gözü kapalı 40- 45 metreye adrese teslim pas kesebilen , mesafe tanımaksızın şutları ile süpriz gollere imza atan bir futbol yıldızı. Galatasaray için Elano transferi daha önce gerçekleştirilen Nonda , Baros ,Kewell ,Lincoln , Keita transferlerinden çok daha önemli bir transferdir. Elano Blummer Erikson döneminde manchester Ctiy'e transfer olduğu dönem nazaran geçen sezon Hughes ile daha fazkla maç oynamasına karşın genelde Lig maçlarından ziyade Uefa kupası maçlarında direk şans bulması , lig maçlarında sonradan oyuna dahil olan alternatif isim konumuda düşünülmesi sonrası duyduğu rahatsızlık, bu rahatsızlığını medya ile paylaşması ve akabide hughes tarafından kesilen para cezası ile bir futbol takında düzeltilmesi en zor sorun olan oyuncu ile teknik adam kopukluğu yaşanması Elano'nun Ctiy dışına yelken açmasının ana nedeni olarak görülmekte.Bu sezon sonrası G. Afrika'da düzenlenmecek Dünya Kupası için hali hazırda kadroda yer bulmayı başardığı Brezilya milli takımı ile dev organizasyonun içinde olmak arzusu ile İnter , Milan gibi dev takımlarda rol kapma telaşı ve riskine karşılık Rijkaard gibi Dünya üzerinde isimi bilinen bir teknik adamın çalıştırdığı Galatasaray ile başrol oyuncusu olarak direk ve düzenli oynayarak Dunga'nın takibinde kalmanın cazibesi Elana'nun Galatasaray'a transferinin özetdir. Ekonomik yapısı , bitmek bilmeyen stadyum projesi ile dillere sakız olna Galatasaray adına Riberry faciasının ardından imza konulan bu tarz isimlerin transferi önemli bir gelişme...

Yorumlar

Hayatımız Futbol dedi ki…
Çağdaş futbolun tüm güzelliklerini sahada sergileyen,iki ayağını da kullanan,güçlü bir oyuncu Elano.Hepimiz onu Shaktar formasıyla tanıdık.Çok fazla gol atmaz ama attımı da ağızları açık bırakır.Çok klas golleri vardır.28 yaşında kariyerinin zirvesinde bir oyuncuyu ülkemize getirdiği için helal olsun Haldun Üstünel'e.Bonservisine 7 milyon avro ödenecekmiş 3 yıl vadede.Fiyatı da gayet uygun.Ama şunu düşünüyorum.; paraya ihtiyacı olmadığı için böyle ucuza satıyor City.Yoksa Elano 12 milyondan 1 kuruş aşağı satılmaz.Taraftar şimdiden çıldırmış durumda.Hiç bi halt yapmayıp senelik 3,5 milyon avroları cebe indiren Lincoln'e ne kadar taptığını hatırlarız Galatasaray'lıların.Artık Elano'yu hayal bile edemiyorum.
ERKUT dedi ki…
Elano , kalitesi oyun görüşü ve hedeflerine bağlı yapısı ile Süper ligin unutulmazları arasına girmeye aday bir oyuncu. Umarım medyada diğer takımların oyuncuları ile kıyaslanma ahmaklığına kurban gitmez.