Arjantin & Brezilya Derbisi

2010 Dünya Kupası Güney Amerika elemelerinde 5 Eylül'de oynanacak derbi öncesi Dunga ve Maradona kadroları açıkladı. Son 4 maça girilirken Arjantin'de Rosario deplasmanı'na gelecek olan Brezilya 27 puan ile grup lideri konumunda ve play off oynayacak olan grup beşincisi Ekvator'un 7 puna önünde 2010 Güney Afrika biletini garantilemiş durumda. Diego idaresindeki Arjantin ise Şili deplasmanın'da alınan mağlubiyet ile başlayan seride 6 gollü Bolivya faciası ve son Ekvator deplasmanın'da kaybedilen 3 puan sonrası grupta 4. sıraya kadar geriledi. 22 puanı bulunan Arjantin her ne kadar oldukça üst düzey bir kadroya sahip olsa da 2010 yolunda olası tehlikeden sıyrılmak için son 4 maç oldukça önem kazanmakta. Maradona ülkesinde ismi destur ile anılan bir efsane olmasına karşın alınan kötü neticeler ilaveten Riquelme ile yaşadıkları kaos ve ligin gecikmeli başlaması ile ortaya çıkan sıkıntılar sonrası Brezilya karşısında mutlak kazanmak zorunda.Diego bu maçı Bombenera'da oynamak istesede ancak Rosario'ya aldırabildi. Brezilya ligimizden iki oyuncuyu kadroda bulundursada, kalbimiz Diego ve Arjantin ile birlikte. Arjantin
Kaleci:
Juan Pablo Carrizo (Zaragoza), Mariano Andujar (Catania) Sergio Romero (AZ Alkmaar).
Defans: Nicolas Pareja (Espanyol), Javier Zanetti (Inter), Nicolas Burdisso (Inter), Fabricio Coloccini (Newcastle) , Gabriel Heinze (Ol. Marsilya)
Orta Saha: Fernando Gago (Real Madrid), Maxi Rodr¡guez (Atletico Madrid), Jesus Datolo (Napoli), Javier Mascherano (Liverpool) , Jonas Gutierrez (Newcastle)
Forvet: Lionel Messi (Barcellona), Ezequiel Lavezzi (Napoli), Carlos Tevez (Manchester City), Diego Milito (Inter) Sergio Aguero (At. Madrid) , Lisandro Lopez (Lyon) Brezilya
Kaleci: Julio Cesar (Inter) Victor (Gremio)
Defans: Maicon (Inter), Daniel Alves (Barcelona) Filipe (La Coruna), Andrè Santos (Fenerbahce), Luisao (Benfica), Juan (Roma), Miranda (Sao Paulo) e Lucio (Inter)
Orta Saha: Josuè (Wolfsburg), Gilberto Silva (Panathinaikos), Felipe Melo (Juventus), Lucas (Liverpool), Elano (Galatasaray), Ramires (Benfica), Julio Baptista (Roma) ,Kakà (Real Madrid). Forvet :Robinho (Manchester City), Nilmar (Villarreal), Luis Fabiano (Sevilla) ,Adriano (Flamengo)

Yorumlar