Bir Meteja Kezman Masalı

Mateja Kezman ,Partizan stadının ışıklandırılması karşılığı PSV'ye transfer olan , dört sezonluk Hollanda kariyerinde özellikle Arjen Robben ile PSv tarihine geçen ikililerden birii oluşturan Mateja için 5,5 milyon paundluk teklif ile gelen Chelsea ile birlikte Premier lig rüyası başlamıştı. Abromovich'in şahsi servetini sonuna dek kullanmaktan çekinmeden oluşturduğu Chelsea önemli miktarda bütçe ayırdığı Chelsea takımı ranieri ile yaşadığı hayal kırıklığı sonrası çifte kupalı Jose Mourinho , marsilya'nın kara elması Didier Drogba ile birklikte falaş transfer olarak Mateja'yı Stamford Bridge tribünlerine lanse ediyordu. Hollanda'da rakip defansları haftalar öncesi korku tüneline hapseden Mateja için parıltı başlayan sezon sönük tamamlanmıştı. Kezman alternatifi konumunda olan Drogba'nın gölgesinde kalırken Hollanda günlerinde defalarca kez yaptığı işi eline gözüne bulaştırıken Chelsea taraftarının aklında kalan tek hareketi carling kupaısnda Liverpool filerine bıraktığı gol oluyordu. Kezman ilk sezonun ardından Atletico Madrid tarafından 6 milyon euro karşılığı ustalaşma evresine dolu dizgin yol alan El Nino'nun partneri olarak mateja'yı takıma dahil ediyordu.o sezon genelde Atletico forması giymesine karşın saha içi performans ve skora olan katkısndaki yetersizlik La Liga ve Kezman arasındaki doku uyuşmazlığını gösteriyordu.
Fenerbahçe tarafından sunulan 10 milyon euro bonservis ücreti sonrası İspanyollar tarafından hediye paketi yapılan Kezman Psv sonrası gerek Chelsea , gerekse Atletico ile bekletilerin altında kalsa da TSL'de kendini bulacak ve yaşının genç olması hasebi ile yeniden Avrupa'ya satılacak kaliteli transfer beklentileri ile karşılandı. Kezman içi İstanbul serüveni Londra'da başlayan Madrid'te vitez büyüten önlenemz düşüşün tavan yaptığı dönem oldu. Fenerbahçe ile boş kaleye kaçırdığı goller , penaltı kaosları , Alex ve diğer Brezilyalı oyuncularla anlaşamadığına dair haberler ve o dönem patlama yapan Semih Şentürk'ün ardına aldığı medya desteği ile birlikte uyguladığı 26 yaşında emekli futbolcu gibi görüntü çizen Kezman'a ağır geldi. Kezman için İstanbul , İstanbul'un üçlüsünden biri olan Fenerbahçe için Kezman'a tahammül etmek ızdırap vermeye başlamıştı. Takımdan ayrı stadı taksi ile terkedip gitme hadisesi sonrası P.S.G'den gelen kiralama teklifi Kezman ve ona 9,75 milyon euro'luk yatırım yapan ve karşılık alamayan Fenerbahçe için yeni bir umuttu.
P.S.G , 500 bin euro satın alma opsiyonu ile aldığı ve 3,75 milyon euro ile 2009 başı tapusunu aldığı Kezman'dan geçen sezon yaşanan forma fırlatma meselesi ile oluşan olumsuz portre unutulsada yeni transfer edilen Mevlüt ve Hoauri'nin performansı'nın oldukça altında görülen Kezman yıl sonun dek Zenit'e kiralık verildi. Zenit takımı 30 yaşına giren Meteja için Katar ligi yada Partizan öncesi son durak olacak gibi. 2006 Dünya kupası ile birlikte milli takımdan aforoz edilen , mevcut durumu ile affedilse yada dönmek için yırtınsada kadroya girmesi imkansız olan bir adam , kısaca yurtsuz , klüpsüz ,oldukça sahipsiz bir şekilde son 5 yılı devamlı inişte geçiren ve barutu biten bir isim.Birlikte parladığı ekürisi Robin Chelsea , Real ve şimdi Bayern ile kariyerine zirvede devam ederken Batman yalnız , çaresi ve sürgünde ...

Yorumlar