Copa Sud Americana'da Taraftar Dehşeti

Güney Amerika'nın klüpler düzeyindeki ikinci büyük organizasyonu olan Copa Sud Americana dahilinde Uruguay'ın River Plate takımı Bolivya'da Blooming La paz ile deplasmanda mücadele ediyor. Maç gayet normal düzeninde oynanamaya devam ediyor ve takımlar golsüz biten ilk yarının ardından ikinci devre yeniden saaya çıkıyor. maçın 61. dakikasında konuk River , kullanılan korner sonrası Blooming kalecisi Jemio'nun hatası ile oluşan pozisyon sonrası Federico Puppo ile öne geçiyor. Gol sonrası tribünlerden Kolombiya vatandaşı olduğu öğrenilen Luis Moeira isimli seyirci River oyuncusu Gimenez'e bıçak ile saldırıyor.Olayların ardında polis teşkilatı ülke genelinde tepkilerin odak noktası olmulş durumda. Uruguay ve Bolivya takımları arasında oynanan bir maçta sahaya giren ve bıçaklı saldırı yapan kişinin Kolombiyalı olması olaya ilginç bir boyut getirirken, elemanın hangi sebebep ile sahaya girdiği ise tam bir muamma. Bolivya polisi başına çorap ören Kolombiyalı'yı yaş meşe odunu ile döver mi ? Bence döver . Hakem tarafından bir süre durdurulan ve sonunda tatil edilen maç hükmen River lehine 3-0 tescil edilmesi beklenirken , rövanş 27 Ağustos'ta oynanacak. Bu olay sonrası bakalım ceza ne boyutta olacak ?

Blooming: Andrés Jemio, Christian Vargas, Fabricio Brandao, Sergio Jáuregui, Lorgio Álvarez; Alejandro Gómez, Jaime Robles, José Luis Chávez, Luiz Carlos Vieira, Hernán Boyero y Damián Akerman. DT: Víctor Hugo Andrada.
River Plate: Ernesto Hernández, Luis Torrecilla, Sergio Bica, Ronaldo Conceicao, Diego Sosa, Bruno Montelongo, Mario Rizzoto, Jorge Rodríguez; Jorge Zambrana, Federico Puppo y Henry Giménez. DT: Juan Ramón Carrasco.
Estadio: Ramón "Tahuichi" Aguilera de Santa Cruz
Jueces: Víctor Hugo Carrillo, César Escano y Luis Abadie (Perú).
Goles: Federico Puppo (RIV) 61´

Yorumlar