Medya'nın Şampiyonu Galatasaray ve Sancılı Beşiktaş.

Süper ligin üçüncü haftası iki maç dışında oynanırken sezon başı transferleri ile medyada gösterişli bir hava yaratan ve sezona büyük bir özgüven ve destek ile giren Galatasaray ,yeşil sahada skor ve oyun olarak lige girişteki havanın karşılığını verirken çok daha güçlü bir rakip konumuna ilerledi. Henüz sezon başı olmasına karşın farklı skorlar ile galip helen Galatasaray'ın oyuncu kadrosu , seyirci ve tabela üçlüsü arasındaki olumlu hava Cim bom'u diğer takımların oldukça önüne getiriyor. Galatasaray bu hava ile ligin 9. -10. haftasına girildiğinde 7-8 puanlık bir fark ile zirvede olabilir.Ligin üstünde bir kaliteya sahip Galatasaray kadrosu medya desteğinide ardına alınca uzak ara yapma kudretine sahip.

Ligin başı itibari ile Beşiktaş'ın şimdiden 4 puan geri düşmesi ve özellikle hücüm hattında skor üretme problemi yaşaması , bu soruna kadro içinden henüz bir çözüm üretememiş olması ligin üstünde kalitede kadro kuran Galatasaray'ın yüksek performansı ile birleşince ligin devamında Beşiktaş adına umutsuzluk rüzgarları estirirmekte. Beşiktaş adına beşinci hafta Ali Sami Yen'de oynanacak olan Galatasaray derbisi bizim için görüntünün netleşmesi adına önemli bir sınav olacak.Her ne kadar lig 34 haftadan oluşan uzun bir maraton olsa da , lige iyi başlayarak yakalanan olumlu havanın takıma pozitif katkısının yanınad rakiplerin üzerine baskı unsuru yarattığı bilinen bir gerçek. İlk üç haftada kaybedilen dört puan ve takım oyunundaki düzensizlik Beşiktaş adın umut kıran ve moral bozan bir etki yarattı. Bu kesin...Sezon öncesi transfer pazarında yaşanan M.Topuz kaosu ,Mustafa Denizli'nin ayrılma kararı ve geri dönüş süreci , rakiplerin transfer taaruzuna karşılık derin sessizlikte geçen dönemde dile getirilen ve hala çözülemeyen 10,5 numara meselesi , bu süreçte medyada oyuncu ücretleri arasındaki dengesizklikten dem vurularak yaratılan kaos sonrası an itibari ile geçen sezonun çoğunu sakat geçirip , sezon başı hazırlık kampın dahi katılmayan Nihat Kahveci'nin hazırlanması için ısrarla sahaya sürüldüğü ortamda yapılan aşırı eleştirilen bu sezon için Beşiktaş'ın oldukça zorlu bir viraja gireceğini gözler önüne sermekte. Medya yarattığı hava ile gönlünde şampiyonluğunu kabul ettiği izlenimi veren Galatasaray'ın ve rakip olarak kovalamasını arzuladığı Fenerbahçe'nin yolundaki taşları temizleme operasyonu ciddi ve sağlam adımlarla uygulamaktadır.Sezon başını gerektiği şekilde geçiremeyen Beşiktaş yönetimi korkarım ki daha önce yaptığı onlarca hataya bir yenisini daha ekleyip, ya garip bir transfere daha imza atacak veyahut kenardan izlemekle yetindiği takımın iç dinamiğine karışıp Denizli'nin tadını kaçıracak. Beşiktaş'ın sorunu sadece transferle çözülecek gibi değil. Çözümün yolu adaleti ve disiplini sağlamaktan geçiyor. Bunu da yapacak kişi halihazırda geçen sezonun rehavetinde görülen Mustafa Denizli... haydi Beşiktaş'ım Medya'nın kösteğine , yönetimin karasızlığına inat toparlan...

Yorumlar

Adsız dedi ki…
"Galatasaray kadrosu medya desteğini de ardına alınca uzak ara yapma kudretine sahip."

Sağolsun Gürcan Bilgiç, Ahmet Çakar ve türevleri büyük destek veriyorlar.
Adsız dedi ki…
Chao Grey'in yorumuna +1 rep. Gerçekten de medya dehşet bir şekilde destekliyor.
ERKUT dedi ki…
Galatasaray kadrosu mevcut saha görüntüsü ve kadrodaki oyuncuların isimlerine bakınca ( Kewell , Baros , Keita , Nonda , Elano , Arda , Servet ...) oldukça güçlü.Bu kabul edip saygı duyduğumuz bi gerçek lakin medya yine zaten sorunlu durumdaki Beşiktaş'ı çılgınca kaşıyarak içinden çıkılması zor bir sarmala sürüklemekte. Gürvcan Bilgiç2e gelince oda G.Saray'ın kapasitesinin farkında ve kendince bir taktik geliştirip saldırıya geçti.Bireysel isimlerin dışına çıkıldığında medyada genel anlamda lig mücadelesinin Galatasaray ile Fenerbahçe arasında geçmesinin teşvik edildiği de aşikar.
Adsız dedi ki…
Kim neye teşvik ediliyor, kim desteklenecek, kim şampiyon edilecek umrumda değil. Ne desteklerini istiyoruz, ne de o iğrenç salyalarını görmeyi. Lafım sana değil yanlış anlama, satılmış medya bu. Parayı kim basarsa, amirleri ne derse onu yazarlar. Bu çirkinliğe benim takımımın olumlu ya da olumsuz şekilde bulaşmasını istemiyorum ben.