2010 Afrika Uluslar Kupası


Afrika uluslar kupası 19 Ocak tarihinde Angola'da başlayacak. Kupa 2 yıl ara ile oynanması ve Avrupa'da maç fikstürlerinin en yoğun olduğu dönemlere denk gelmesi ile Avrupa Liglerinde sıkıntılı günlere neden olması ile klüp yöneticileri tarafından sevilemesede futbol adın önemli bir renk olduğu kabul edilmesi gereken bir gerçek.2010 Afrika Uluslar Kupası Angolada oynanacak . Kupanın grup fikstürleri ve maç planları belirlendi. B Grubu Fil Dişi , Gana ve Togo'nun aynı grupta mücadele edecek olması ile en zorlu ve klasikleşen deyimle 'ölüm Grubu ' kıvamını almış konumda. Son iki turnuvayı Şampiyon bitirmeyi başaran Mısır ise Niheryua ile aynı grupta büyük süpriz olmadığı takdirde ilk iki sıra için favori konumunda. Maçlar normal seyrinde yani süpriz olgusuna müsade etmeden geliştiği takdirde ki buda söz konusu ululslararası bir turnuva ve futbol olduğunda mümkün görünmesede yarı finalde Gana ile Fildişi , Mısır yada Nijerya ile Kamerun eşleşmesi muhtemel görünmekte. Mısır'ın şampiyonluğu ile biten son Afrika Uluslar Kupasında Evsahibi Gana ve Fil Dişi'nin nağmağlup girdiği ve oyun kalitesi ile birbirinden ayrılamayacak favori konumunda olduğu organizasyonun yarı finalinde Mısır ve Kamerun karşında yaşadıkları şok herşeyi mümkün kılmakta.Afrika kıtasının şampiyonunun belirleyen bu organizasyonun son 2 şampiyonu ve 6 sefer ile en çok kazanan takımı Mısır'ı 4 'er şampiyonlukla Kamerun ve Gana takip etmekte. Kıtanın diğer güçü Nijerya'nın ve turnuvaya katılamayan Kongo'nun 2'şer şampiyonluğu var.Son yılların en dikkat çeken yıldızlara sahip takımı Fildişi,Kongo, Tunus ,Sudan, Cezayir,Etiyopya, Fas ve G.Afrika Cumhuriyeti ise 1'er kez mutlu sona ulaşmışlar.
Kupaya en çok katılan takım 21 kez mücadele eden Mısır olurken Kupanın en golcü isimi son turnuvanında gol kralı olan toplamda 16 golü bulunan Samuel Eto'o. Çaçlar Angolada 4 farklı şehir ve stad'ta oynanacak.
Luanda - Estádio Cidade Universitária 40,000
Cabinda - Estádio Chimandela 25,000
Benguela- Complexo da Sr. da Graça 25,000
Lubango- Estádio Alto da Chela 25,000

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Hello there,

Thanks for sharing this link - but unfortunately it seems to be down? Does anybody here at tukresoccer.blogspot.com have a mirror or another source?


Thanks,
John