EPL'de Zorlu Son

Premier Lig'te son iki haftaya girilirken şampiyonluk için Chelsea ve M.United rakiplerinde sıyrılığı ikili mücadeleye girdi. Chelsea takımı yeşil çimlerde rakibi Manu'ya göre çok daha istekli ve şampiyonluk kupasına inanmış görüntüsü, Manu'yu kendi mabedinde devirerek elde edilen avantajın özgüveni ile EPL şampiyonluk yarışına bu hafta Anfiled Road'ta Liverpool karşısında son noktayı koymak isteyecek. M.United cephesinde ise ilk tranfer edildiği günden bu yana takımın önemli ismi olmasına karşın özellikle bu sezon sergilediği performans ile kendini aşarakFerguson'un sığınacak limanı pozisyonuna kurulan Wayne Rooney'nin sezonu kapatması ile sıkıntılı bir hava hakim. EPL'de sezon sonuna iki adım kala Arsenal'in CL bileti garanti konumdayken CL için son koltuk anlamı taşıyan lig dördüncülüğü için fört farklı adayın ufak nüanslarla birbirine hakim olma yarışını izliyoruz.
Son iki sezondur transfer döneminde değirmen gibi oyuncu öğüten takımı Tottenham bu sezon harcadığı paraların karşılığını ödeyecek çapta bir mücadele sergilemekte. EPL dördüncülüğüne aday dört takım olan Tottenham , Aston Villa , M.Ctiy ve Liverpool iki puan aralığında sıralanırken bir maç fazlası olan ve fikstüründe Chelsea , Hull Ctiy yazan Liverpool CL için son bilet konusunda en dezavantajlı takım olurken EPL şampiyonluğu için Manu'nun en büyük güvencesi konumunda .Lig dördüncülüğü için sırası ile Aston Villa ve Tottenham ile içerde West Ham ile deplasmanda oynayacak olan Manchester Ctiy hem kendi göbeğii kendi kesme şansı taşıması hemde iç saha avantajı ile ön plana çıkarken Tottenham ve Aston Villa için CL vizesinin mührü Ctiy deplasmanında alacakları sonuçlara gebe .
Champions League gibi klüpler düzeyinde dünyanın en zorlu ve prestijli organizasyonunda üst düzey kalitede ve iddiada mücadele etme potansiyeli olan yedi aday takım çıkartmayı başaran EPl'yi görünce imrenmemek ve bu takımlardan üçünün bu dev organizasyondan mahrum kalmaları ile kaçırılan kalite fırsatına üzülmemek elde değil.

Yorumlar